13 d’abril 2008

La recepta del diumenge - "Arròs amb bacallà"

Tots els drets reservats.
Ja se'm estan acabant les idees per donar-vos receptes, aviat hauré de tancar aquest cicle perquè com ja us deia al començament del mateix, una vegada hagi de recorre als llibres de cuina ho deixaré, perquè això ja ho pot fer tothom. Us donaré uns quants consells al respecte de la utilització dels llibres de cuina a tenir en compte i s'haurà acabat "Les receptes del diumenge". Potser començaré amb "El compte del diumenge" ? no ho se eh? que això ja són "figues d'un altre paner. Be, la recepta d'avui és un plat senzill (antigament "de pobre") però molt gustos i apetitós.
"Arròs amb bacallà"
Ingredients: (per 4 persones) 1/2 quilo de bacallà sec per esqueixar, 1/2 quilo d'arròs, 1 carxofa, 1/4 quilo pèsols congelats, 1 ceba gran, 1 pebrot verd mitjà, 1 tomàquet madur ratllat, oli d'oliva, 2 o 3 grans d'all.
Elaboració: 4 o 5 hores abans renteu el bacallà varies vegades traient-li el màxim de sal i el deixeu amb aigua fins l'hora de fer l'arròs (ha de quedar un punt salat perquè en cuinar-lo amb l'arròs ja perdrà l'excés de sal). Peleu la carxofa, talleu-la en 4 trossos i deixeu-la en aigua i llimona per a que no es torni negre.
En una cassola gran amb un raig d'oli, sofregiu la ceba picada petita i el pebrot verd també picat petit, quan ja casi està "potxat" i afegiu els alls ben picadets, els doneu un parell de voltes procurant que no es cremin i immediatament hi aboqueu el bacallà que haureu escorregut molt be i esqueixat, ho remeneu i hi afegiu el tomàquet ratllat. Quan teniu ja ben fet el sofregit tireu-hi l'arròs remenant-lo be i deixant que s'impregni del sofregit, llavors hi tireu l'aigua (aprox. 12 cullerots grans) que haureu escalfant prèviament quasi a punt d'ebullició, els pèsols i les carxofes escorregudes, sacsegeu la cassola i deixeu bullir 15 minuts (sense remenar amb cullera, només sacsejant, i procurant que no s'agafi, afegiu aigua si cal) aparteu la cassola del foc, tapeu-la i serviu els plats no més tard de 5 minuts.
Com deien els de "Cuines", espero que us agradi.