10 de març 2012

CUINA CASOLANA, UNA ALTRA RECEPTA

galeria de Ryyta. Tots els drets reservats.

galeria de Lumendy13. Tots els drets reservats.
FRICANDÓ DE VEDELLA.

ingredients (4 persones)

12 talls de vedella, tallats prims, (rodó de cuixa)
2/3 capses de moixernons o ceps (secs)
1 ceba
2 pastanagues
4 tomàquets madurs
ametlles torrades
oli d'oliva, sal, farina.


El·laboració:

2/3 hores abans, poseu en un bol amb aigua calenta els moixernons o ceps.

Saleu i enfarineu els talls de vedella.

En una cassola amb l'oli calent aneu daurant pels 2 cantons els talls de vedella i els reserveu a part.

Talleu la ceba en juliana, peleu i ralleu les pastanagues i talleu els tomàquets madurs quadrejats. Amb el mateix oli que heu daurat la vedella, hi poseu la ceba primer, quan ja està amb color i tova hi afegiu la pastanaga i els moixernons escorreguts (reservant l'aigua del remull) tot remenant-ho bé, un minut o dos i hi afegiu els tomàquets madurs, remeneu i tapeu la cassola uns minuts deixant a foc mig. Una vegada el tomàquet ja està sofregit afegiu a la cassola l'aigua dels moixernons (no cal tota, de moment) i hi aneu posant ben distribuïts els talls de vedella, torneu a tapar i deixeu que faci xup-xup més o menys una mitja hora, vigilant però que no li manqui suc. 5 minuts abans de retirar del foc hi aboqueu les ametlles torrades ben picades, tapeu i retireu del foc passats 5 minuts.

Aquesta és la meva manera de fer el fricandó. Espero que ho proveu i us agradi.