galeria de Ryyta. Tots els drets reservats. |
galeria de Lumendy13. Tots els drets reservats. |
ingredients (4 persones)
12 talls de vedella, tallats prims, (rodó de cuixa)
2/3 capses de moixernons o ceps (secs)
1 ceba
2 pastanagues
4 tomàquets madurs
ametlles torrades
oli d'oliva, sal, farina.
El·laboració:
2/3 hores abans, poseu en un bol amb aigua calenta els moixernons o ceps.
Saleu i enfarineu els talls de vedella.
En una cassola amb l'oli calent aneu daurant pels 2 cantons els talls de vedella i els reserveu a part.
Talleu la ceba en juliana, peleu i ralleu les pastanagues i talleu els tomàquets madurs quadrejats. Amb el mateix oli que heu daurat la vedella, hi poseu la ceba primer, quan ja està amb color i tova hi afegiu la pastanaga i els moixernons escorreguts (reservant l'aigua del remull) tot remenant-ho bé, un minut o dos i hi afegiu els tomàquets madurs, remeneu i tapeu la cassola uns minuts deixant a foc mig. Una vegada el tomàquet ja està sofregit afegiu a la cassola l'aigua dels moixernons (no cal tota, de moment) i hi aneu posant ben distribuïts els talls de vedella, torneu a tapar i deixeu que faci xup-xup més o menys una mitja hora, vigilant però que no li manqui suc. 5 minuts abans de retirar del foc hi aboqueu les ametlles torrades ben picades, tapeu i retireu del foc passats 5 minuts.
Aquesta és la meva manera de fer el fricandó. Espero que ho proveu i us agradi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada