26 de març 2012

VAGA GENERAL el 29 de març ?????El 29 de març per a mi és una data molt important, a l' hora que també trista. El 29 de març del 1.971 em vaig casar amb en Joan Ramon, va ser un dia molt maco, nerviós, però maco, amb la família i els amics i anècdota picant inclosa que no explicaré aquí.

I una data trista perquè el mateix dia del 1.996, el meu pare Emili ens va deixar. Per aquest motiu i durant uns 3/4 anys a casa varem deixar de celebrar l'aniversari de casament perquè em donava la sensació de que celebrés la mort del meu pare. El temps ho cura tot i per això ja tornem a celebrar el casament...... enguany 41 anys, que no son pocs.

Però especialment aquest any 2012, a part de l'aniversari és molt especial, no per mi, si no per a tots els ciutadans que hem lluitat i lluitem per la justícia social, el benestar, l'educació, la sanitat i la cultura.

Després de les eleccions generals en que els socialistes varem perdre i va guanyar el PP, les coses van de malament a pitjor. En 3 mesos de govern han aprovat una Reforma Laboral que ens fa retrocedir en el temps, amb l'excusa de poder sortir de la crisi. Però aquesta reforma no ens farà sortir de la crisi perquè l'únic que prima son els contractes escombraries, llibertat d'acomiadament, control paternalista del treballador i càrrega contra el paper tan important que han tingut els sindicats en la millora de les condicions laborals dels treballadors. Res que incentivi la contractació per treure'ns de l'atur creixent, res que incentivi la creació de llocs de treball.

Retallades als sous de funcionaris, congelació de salaris, increment de tarifes de la llum, l'aigua i augment del combustible (cada setmana, costa més omplir el dipòsit).

Però tot això és sempre per els qui menys tenen i els que viuen tan sols del seu treball (el que en tingui). Res d'imposts als que en tenen més, res d'estalvi en despesa superflua. Sanejament amb diners públics de les entitats financeres que  la majoria són les culpables d'aquesta crisi. Els crèdits queden aturats als bancs que una vegada sanejats els seus comptes, no deixen anar ni un "duro" pels clients.

Per tot això i molt més, els sindicats han convocat una VAGA GENERAL aquest 29 de març. Jo com que ara ja estic jubilada (amb una pensió minsa, després d'haver cotitzat durant 38 anys) no puc fer vaga de treball, però si que puc fer vaga de consum, o sigui: aquest dia res de consumir a casa, llum, aigua (la mínima pel water, els plats es poden rentar l'endemà que per 1 dia de tenir-los a l'aigüera tampoc passa res), res d'anar a comprar, ni a fer el cafè, el dinar, com sigui que ja fa bon temps, el podem preparar el dia abans per menjar-lo fred, la tele una estona mínima per fer el seguiment de les notícies i l'ordinador oblidat i tancat; telèfon mòbil apagat i desendollat el fix.

Home, jo crec que si tots els que no treballem (jubilats, mestresses de casa, aturats...) féssim de veritat i ben fet això, ho notarien força i els faria mal.

US CONVIDO DONCS A PORTAR A TERME LA VAGA DE CONSUM , EN CONTRA DE LA REFORMA LABORAL I DE LES RETALLADES. SOM-HI TOTS!!!!!      EL 29 DE MARÇ ..........  VAGA DE CONSUM!!!!