02 de setembre 2009

Una mala notícia pels músics.

Galeria de MyartistSoul. Tots els drets reservats.
La meva família ha viscut de la professió del marit, la música, i hem passat per totes les etapes dels músics en directe, des de la nostra joventut fins avui. Be, no ens hem fet rics eh? però hem anat fent dia a dia.
Quan en Joan va començar a fer de músic (amb 17 anys) era una molt bona època perquè a la majoria de sales de "ball" les actuacions eren sempre en directe. Els grups de pop que la majoria feien versions del pop del moment i molt poques composicions pròpies, no feien concerts, feien "ball". D'això es va passar a tocar a diari per temporades, Mallorca a l'estiu, Canàries a l'hivern, algun creuer (sempre fent ball) i en hotels turístics amb sala de festes. El motiu? la proliferació de les discoteques i el tancament de les sales de ball.
Llargues temporades també en algun hotel de l'estranger, etc...., però això també es va acabar i finalment el grup es va haver de reconvertir en grup orquestral i fer ball a les Festes Majors, Carnaval, Cap d'Any, .... Fins que ja amb una edat es va decidir tocar tan sols com a "hobby" i varem obrir un negoci propi, relacionat però sempre amb la música.
Tot això be a conte, per la notícia llegida avui i que ens ha estat enviada per un company de feina, al diari AVUI referent la "nova Llei de la Música"
Des de fa anys l'associació de representants de Catalunya ARC està lluitant per que hi hagi una Llei de la Música com cal. S'han mantingut converses amb les persones corresponents de la Generalitat, se'ls ha manifestat el parer dels músics, les mancances de regulació de concerts i actuacions, la necessitat de que la música popular (pop, jazz, balls, .....) sigui considerada com a cultura, que no tan sols és cultura el teatre, l'òpera o la música simfònica o clàssica. TOT ÉS MÚSICA I TOT ÉS CULTURA.
Malauradament, sembla que no s'ha assolit pas i que aquesta nova Llei no satisfà ni a músics ni a empresaris (ASSAC). Llegiu l'article de l' AVUI al respecte i veureu on ens portarà aquesta nova Llei als músics, i a nosaltres que no tindrem cap lloc on anar a escoltar bona música d'avui.

2 comentaris:

jrrof ha dit...

ei! Marilí
"Mala peça te el taler" Ànims...

Júlia ha dit...

Tens tota la raó, és lamentable tot plegat.