21 de gener 2012

AVUI DISSABTE, una recepta de cuina casolana

Tots els drets reservats.

Avui torno a engegar un nou recull de receptes de cuina casolana. Segurament en repetiré alguna, és igual, així no caldrà que l'aneu a cercar en l'arxiu del blog.

MANDONGUILLES AMB SÈPIA.-

Ingredients:   
(4 persones)        500/700 gr. carn picada de vedella ( o be, 400gr. vedella, 300 gr. de porc)
                            1 sèpia grossa (aprox. 700 gr.)
                            1/4 de quilo de pèsols congelats.
                            1 o 2 ous
                            1 ceba, 4 / 5 tomàquets madurs, 2 grans d'all, 1 ramet de julivert
                            oli d'oliva, sal, pebre negre, 1/2 got de vi blanc (per cuinar, però bo)  farina blanca.
                            1 got de llet, molla de pa.
                            1 got (o més) d'aigua.
Elaboració:  

En un bol gran, hi poseu la carn, la molla de pa remullada amb llet (i escorreguda), l'ou, l'all                      trinxat petit i el julivert trinxat petit,  i sal-pebreu. Amb l'ajuda d'una forquilla (o amb les mans netes) ho barregeu tot  fins aconseguir una massa homogènia, procurant que tot quedi ben repartit. 

Aneu fent boles i les enfarineu, deixant-les ja preparades per fregir. En una paella amb abundant oli calent les aneu enrossint per tots els cantons i retirant-les a un plat amb paper absorbent. 

Ara en una cassola amb una mica de l'oli (culat) d'enrossir les mandonguilles hi tireu la ceba picada petita i quan aquesta ja comença a estar "pochada" hi afegiu la sèpia tallada a quadrats, li doneu unes voltes dins la cassola fins agafar color, hi trinxeu un altre all, remenant i tot seguit hi afegiu el vi blanc, deixant-lo reduir. A continuació hi tireu els tomàquets  ratllats (pelats i sense llavors, optatiu, jo no ho faig) i deixeu que s'acabi de fer el sofregit. Fet ja aquest, hi tireu els pèsols i el got d'aigua, tapant la cassola i abaixant el foc. Deixar fent xup-xup uns 15 minuts (aprox.) i hi aneu incorporant les mandonguilles (afegint-hi aigua si cal, no cobertes del tot però quasi.)  rectifiqueu de sal i de nou un xup-xup d'uns 10 /15 minuts. Vegileu que no és perdi massa suc. 

Ja està, es serveixen en una plàtera ben napades amb la salsa i cada un se serveix les que vol al seu plat.

Un plat de sempre de la nostra cuina. Qualsevol és menja una hamburguesa, havent-hi mandonguilles.

FRASE:  El dia precedent, ensenya el dia que segueix.
                -     Píndaro  -