19 de gener 2012

UNA DONA MORTA I JA VAN............ sense haver acabat el primer mes de l'any.

                       galeria de Ryyta. Tots els drets reservats
















Galeria de Juliana Gold. Tots els drets reservats.


No hem acabat el mes de gener del 2012 i ja portem......... quantes.... 4/6? dones mortes a mans de les seves parelles o ex-parelles.

Això està molt malament, no m'agrada l'etiqueta "violència de gènere" però s'ha de fer servir, crec, per tal de que ens adonem que hi ha un tipus de criminal i assassí molt específic, que no te res a veure amb qualsevol crim fet per interès, per diners, ajustament de comptes.............

Avui n'hi ha hagut un altre d'assassinat d'una dona per la seva ex-parella, al mig del carrer i a ganivetades....... Es veu que estaven en tràmits de divorci i l'articulista ha escrit que potser no es podria comptar aquest crim com a violència masclista.  Llavors, llegint els comentaris dels lectors n'hi havia un que donava a entendre que era comprensible no considerar-ho "masclista" donat que de la manera que es tramiten avui dia els divorcis (això deia aquest lector) els "pobres marits" quedaven esquilats. Be, semblava que el disculpés o que considerés un atenuant el fet de que s'estigués divorciant al mateix temps que això implicava que la dona en volia treure profit de l'ex  i per tant aquest havia estat provocat. Això li donava excusa i motiu per matar? Apa va......... fins on hem arribat?

I jo em pregunto, el fet de que un marit o ex-marit, mati a la seva dona, no és masclista? Doncs si que ho és perquè malgrat que no hi hagi hagut uns antecedents previs de maltractament, quin dret te el marit de treure-li la vida a l'esposa? oi que una esposa no és una propietat?

Si una persona t'ha fet molt de mal, sigui home o dona, familiar o no,....... no vas i la mates oi? trencaràs la relació, no li tornaràs a dirigir la paraula i faràs com si mai hagués existit ni l'haguessis conegut, guardaràs dins teu una rancúnia i  un cert punt d'odi que procuraràs anar oblidant amb el temps i continuaràs la teva vida. Perquè? doncs perquè som persones amb uns valors ferms i sabem perfectament que la vida de qualsevol és sagrada, que ningú te dret a disposar de la vida d'un altre.

En fi, que això de la violència de gènere i els assassinats masclistes, va cada vegada pitjor. Què manca a la Llei, a la Justícia i a la societat per trobar-hi una solució? Educació? Valors? Saber?????  I jo que se !!!! no ho entenc ni ho entendré mai.

FRASE:   Aprendre sense pensar és inútil, pensar sense aprendre, és perillós.  -  Confuci  -