30 de març 2008

La recepta del diumenge - "mandonguilles amb sèpia"

Foto de Ilca. Tots els drets reservats.
Ahir us vaig anunciar que la recepta d'avui seria "pastis de patata i carn" però com sigui que pel meu fill és un plat molt especial encara que senzill, prefereixo guardar-me els meus petits trucs d'aquest plat per a que sigui més saborós.
Per tant la recepta d'aquest diumenge serà: "Mandonguilles amb sèpia" (molt millor que les hamburgueses)
Ingredients: (4 persones) 500 gr. de carn picada de vedella, 300 gr. de carn picada de porc, 1 sèpia fresca mitjana, 1 paquet de 250 gr. de pèsols congelats, 1 ceba mitjana, 2 tomàquets madurs mitjans, 2 o 3 grans d'all, 1 ram de julivert, 2 ous, pa ratllat, farina, oli d'oliva, sal i 1/2 (o 1) got de vi blanc.
Elaboració: En un bol gran on hi pugueu treballar hi poseu la carn picada barrejant-la be, pa ratllat (jo ho faig a ull, però crec que com a mínim són 50 gr.) els 2 ous, 2 grans d'all tallats molt petits i el julivert també tallat petit, i salpebreu. Am l'ajuda d'una forquilla aneu barrejant-ho tot fins aconseguir una pasta de carn homogènia i lligada, llavors, enfarinant-vos les mans aneu agafant bocins de la pasta de carn i fent boles que les anireu passant per farina. (el tamany de les mandonguilles dependrà de les ganes que tingueu de treballar, jo acostumo a fer-les una mica massa grosses perquè vull acabar de manipular ràpid).
En una cassola amb oli calent aneu fregint les mandonguilles, daurant-les per tot arreu i les reserveu a part. En el mateix oli feu el sofregit, primer la ceba ratllada, quan està daurada hi tireu la sèpia neta i tallada a quadrats, donant-li unes quantes voltes procurant que es cogui però que no es cremi la ceba, hi afegiu el tomàquet ratllat i una vegada fet el sofregit hi tireu el vi blanc deixant reduir, tireu-hi aigua (calculeu la suficient per mig cobrir les mandonguilles) i deixeu que bulli uns 5 minuts, seguidament hi tireu els pèsols deixant que es vagin coent, quan els pèsols són tous poseu les mandonguilles a la cassola, tapeu, abaixeu el foc i deixeu que faci xup-xup durant uns 10 minuts. Mentres, prepareu en el morter una picada d'all i julivert i la tireu a la cassola ajundant-vos amb una mica dels suc i l'aboqueu dins, torneu a tapar, deixeu fer xup-xup cinc minuts més i ja estan apunt de servir.