13 de novembre 2008

Medicaments

Pertany a la galeria de Lumendi13. Tots els drets reservats.
Avui he llegit un article a El Periódico referent a un medicament que jo m'estic prenent i que segons diuen m'hauré de prendre de per vida: el tamoxifèn. És un anti-estrogens per evitar que les possibles cèl·lules cancerígenes s'alimentin amb ells i s'escampin creant una metàstasi.
Tots els medicaments, van be per una cosa concreta però t'espatllen una altra. La majoria tenen efectes secundaris, lleugers quasi sempre però si llegeixes el prospecte del que t'estàs prenent t'agafa un "canguelis" de ca l'ample.
Els anti-inflamatoris com l'ibuprofèn són dolents per la tensió i poden ocasionar "pitus" als bronquis, l'aspirina de tota la vida, ara resulta que no és bona per l'estomac, el paracetamol (substitutiu de l'aspirina) pot provocar càlculs renals i perjudicar el fetge, les vacunes anti-gripals et provoquen com a mínim un refredat fort. Els còctels de quimio et poden deixar totalment xafada com a mínim 2 dies després de cada sessió, la radio et crema i has de recórrer a les cremes hidratants i anti-cremades. I això que aquests medicaments dels que us parlo són dels més habituals (menys la quimio i la radio està clar) i que tots o la majoria tenim a casa com ara: el Prinperan pel mareig, el Clamoxil pel mal de coll, el Bisolvon per la tos.
Tornant al tamoxifèn, a l'article que he llegit avui, diu que ara un equip britànic encapçalat per un espanyol, Antonio Hurtado, han trobat que va molt be pel càncer de mama però que a segons quines dones al cap d'uns anys de prendre'l és tornen immunes a ell i ja no fa el que ha de fer. ¡ Vaja, estic arreglada doncs !

2 comentaris:

David Montilla ha dit...

Hi ha res que podem pendre amb seguretat???

Anava a dir que l'aire, però potser no perquè ens refredarem i després ens caldrà el Bisolvon, el clamoxyl i tots aquests...

Marali ha dit...

Tens raó David, no cal capficarnos i anar fent més o menys com sempre. Potser hauriem de tornar a fer servir les aigües d'herbes com abans feien les avies, però és bastant difícil perquè qui les coneix avui dia? qui sap les propietats de cada una? i les barreges adients?