17 de febrer 2008

"couscous de pollastre".... la recepta del diumenge

Tots els drets reservats.
Malgrat que la foto que us he posat és de "couscous de peix" jo us donaré la recepta "de pollastre" perquè és més fàcil d'elaboració i el pollastre es cou més ràpid.
Ingredients: (per 4 persones) 1 pollastre normal (1'5kg.aprox.) 1 paquet de 1/2 Kg. de couscous mitjà, 4 pebrots verds, 4 pastanagues, 4 talls de carabassa, 4 patates mitjanes, 200 gr. cigrons cuits (de pot),2 cebes, 4 cullerades de tomàquet concentrat, pebre vermell picant, 1 cullerada d'harissa, oli d'oliva i sal.
Elaboració: És necessari tenir una olla "couscousière" si no la teniu podeu fer servir una olla alta normal i l'escorredor de verdures. Comenceu per posar el couscous en remull en un recipient amb aigua (cobert) i sal. Poseu l'olla alta al foc amb 2 dits d'oli i hi fregiu els pebrots verds sencers, els aparteu i deixeu a banda, seguidament fregiu els talls de pollastre daurant-los, incorporeu les cebes tallades en juliana, doneu unes quantes voltes fins que agafi color i immediatament hi tireu el tomàquet concentrat, el pebre vermell picant i la cullerada d'harissa, ho remeneu tot barrejant-ho i aboqueu aigua calenta 4 o 5 dits més que cobert, tapeu i deixeu que comenci a bullir.
Quant porta uns 15/20 minuts bullint hi afegiu, les patates, pastanagues, la carbassa i els cigrons. Una vegada ben cuites les patates, pastanagues i carabassa hi incorporeu els pebrots fregits, escorregueu el couscous i el poseu a l'escorredor de verdures damunt l'olla per que es cogui al vapor, fent servir la tapa de l'olla per tapar-lo, deixeu que l'olla bulli uns cinc minuts més i apagueu el foc. En un recipient hi aboqueu el couscous i aneu afegint-hi brau de l'olla perquè vagi agafant color i gust. (ha de quedar eixut eh) Ja està a punt per anar preparant els plats.
A cada plat hi poseu una montanyeta de couscous, 1 tall de pollastre, 1 pebrot, 1 pastanaga, 1 patata, 1 tall de carabassa i uns quants cigrons. Es pot posar al mig de la taula una salsera amb més brau per qui el vulgui més picant i sucós.
Nota: tant el tomàquet concentrat com l'harissa els podeu trobar en una botiga de pesca salada per exemple. (a Can Portet de Granollers) Es difícil trobar-ho en un "super"