04 de maig 2008

La recepta del diumenge - "Patates a la riojana"

Tots els drets reservats.
Avui tancarem el cicle de receptes casolanes de la nostra terra, tot i que ho farem amb una recepta que no és catalana, però és senzilla de fer, nutritiva, i a més econòmica. Això si, ha de ser una mica picant per trobar·la més bona.
"Patates a la riojana"
Ingredients: (4 persones) 8 /10 patates mitjanes, xoriço picant (el Palacios va molt be i és barat), 2 talls de cansalada viada, 2 pebrots verds, una ceba, 1/2 pot de tomàquet triturat, pebre vermell dolç i pebre vermell picant, oli d'oliva i sal.
Elaboració: Peleu les patates i trocejeu·les a quadrats però trencant·les i deixeu·les a punt amb aigua. A l'olla on cuinareu hi tireu un raig d'oli d'oliva i feu un sofregit primer amb la ceba ratllada i el pebrot verd tallat a trossos no massa petits, quan comença a estar potxat hi tireu el xoriço tallat a rodanxes gruixudes i la cansalada viada tallada a tires, aneu remenant per tal de que no es cremi la ceba, quan el xoriço ja va desprenent color vermell i veieu la cansalada cuita, empolvoreu bastant amb el pebre vermell dolç i una mica (depenent del punt de picant que us agradi) amb el pebre vermell picant, remeneu be sense deixar que els pebres es cremin massa (deixen gust amarg) i hi tireu el tomàquet triturat. Una vegada fet el sofregit hi tireu les patates deixant que s'impregnin i agafin color del sofregit i seguidament hi aboqueu aigua calenta fins a cobrir les patates, tapeu l'olla, abaixeu el foc i deixeu que es cogui. Ha de quedar amb suc però no massa i les patates una mica desfetes.
Diumenge vinent no se si faré un post normal amb el que se'm acudeixi o be iniciaré un altre cicle. ¿ pot ser de consells o maneres de fer algunes feines de la casa, que sempre hem fet les
dones i que els homes quasi sempre s'han negat a aprendre? ¿ la manera de planxar determinades peces de roba ? ¿ i el perquè és fa així i no d'una altra manera ? No ho se, ja ho veuré diumenge vinent.
Una cita: " Saber és recordar·se'n " - Aristòtels