Els rostits :
El rostit de les carns dels canalons no és pot fer a la mateixa cassola perquè el temps de cocció no és el mateix, per tant posareu en una cassola amb oli la carn de vedella (en 2 o 3 trossos) i la carn de porc (en 2 o 3 trossos) amb unes fulles de llorer i una cabessa d'alls (sencera) quan teniu la carn enrossida de tots els cantons hi tireu un raig de conyac i deixeu reduir, peleu la ceba tallant-la en 4 parts i el parell de tomàquets també tirant'ho a la cassola, doneu un parell de voltes i cobriu amb aigua (just a cobrir), tapeu, abaixeu el foc i deixeu que vagi coent de 3/4 a 1 hora (vigileu que no s'agafi ni és quedi eixut, si cal afegiu aigua).
Per rostir el pollastre és quasi el mateix. Poseu-lo al foc en una cassola amb oli, unes fulles de llorer i una cabessa d'alls, una vegada enrossida la carn, tireu-hi un raig de conyac, deixeu reduir i immediatament i tireu la ceba tallada en "juliana" i el tomàquet a dauets (no cal aigua) abaixeu el foc i tapeu, remeneu de tant en tant i quan veieu que la carn quasi ja està hi tireu els fetges de pollastre sencers. El temps de cocció aprox. és de 1/2 hora. però comprobreu-ho.
La beixamel (pels canalons):
En una cassola amb la meitat de la mantega i oli dels rostits i daureu una ceba ratllada, tireu-hi de 3 a 4 cullerades de farina barrejant-ho be i un bon raig de llet procurant que tot quedi lligat, i desfent els possibles grumolls, heu d'anar remenant (el foc baix) i afegint llet fins aconseguir la quantitat de beixamel que necessiteu amb l'espesor adient.
4 comentaris:
Tinc un post dedicat als canalons: http://dessmond.blogspot.com/2007/01/immortalitat-i-canalons-jo-seria-capa.html
A La Fonda Sala em van dir que tirent gotes de conyac a la beixamel al moment d'enforarlos. No sé si és cert, però són la mateixa glòria aquest coi de canalons.
Aquest que descrius tu, Déu-n'hi-dó!
Hi ha pocs restaurants que facin els canalons com cal, a part de que hi ha la llegenda urbana de que els canalons no es poden demanar als restaurants perquè els fan de les sobres. No conec la Fonda Sala però a Granollers hi ha 2 restaurants on pots demanar canalons amb la seguretat de que són molt bons, a la Fonda Europa i a Ca Layon. Jo el conyac el poso al rostit i com que la beixamel també hi ha oli del rostit, doncs aixó meés o menys és el mateix. Em passaré pel teu blog.
Conec la Fonda Europa, però no Ca Layon. Jo vaig de tant en tanta El Trabuc. M'agrada molt, tot i que els canalons d'allí no són els millors que he tastat.
La meva mare, gràcies a Déu, els fa deliciosos.
Espero que t'agradi el meu blog. Ara, ja t'aviso que no et farà agafar gana.
Ja els probaré. Adeu guapa
Publica un comentari a l'entrada