Ingredients: (4 persones) 3/4 de quilo de vedella (rodó de cuixa, rodó d'espatlla, conill, llata plana, cap de mort) jo us recomano rodó d'espatlla. Demaneu que us ho tallin a filets prims (2 a 3 talls per cap). 150 gr. de moixernons o ceps (secs) 1 ceba mitjana, 2 tomàquets madurs mitjans, 1 pastanaga, oli, sal, (4/6) ametlles torrades pelades.
Elaboració: 2 o 3 hores abans de cuinar poseu els moixernons en remull amb aigua calenta (no bullint). En una cassola amb oli aneu fregint els talls de vedella prèviament enfarinats i aneu retirant-los de la cassola una vegada estiguin daurats pels 2 cantons. Talleu la ceba en juliana la poseu a la cassola junt amb la pastanaga ratllada i els tomàquets tallats a daus (els podeu pelar o no) una vegada tot ha agafat color i els tomàquets s'han anat més o menys desfent hi tireu els moixernons escorreguts (però reservant l'aigua) els hi doneu unes voltes a la cassola, abaixeu el foc i aneu incorporant els talls de vedella pel damunt, sacssejeu la cassola i incorporeu-hi l'aigua dels moixernons (colada) fins a quasi cobrir la carn, tapeu i deixeu que faci "xup-xup" aprox. una mitja hora (vigilant que no s'agafi a la cassola) piqueu les ametlles al morter les tireu i deixeu cinc minuts més de "xup-xup".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada