25 de febrer 2012

Dissabte, recepta de cuina: ARROS AMB BACALLÀ


ARRÒS AMB BACALLÀ

Ingredients (4 persones):

400 gr. arròs
400 gra. bacallà sec esmicolat (del de fer esqueixada)
1 pebrot verd
1 ceba,  1 gra d'all
3 tomàquets madurs
oli d'oliva, sal, julivert.

Elaboració:

Poseu el bacallà en remull amb abundant aigua, al menys 3 hores abans.
En una cassola poseu l'oli d'oliva (suficient per fer un sofregit) amb la ceba tallada petita i el pebrot verd a quadrats, una vegada ben fregit (sense cremar) tirar-hi l'all trinxat petit i després d'un parell de remenades anant en compte de que no es cremi hi aboqueu els tomàquets rallats (sense pell). Un cop fet el sofregit hi afegiu el bacallà ben escorregut remenant-ho dins la cassola; quan tot està ben barrejat hi tireu l'arròs, sofregint-el una mica  i a continuació hi tireu l'aigua (que prèviament haureu escalfat a punt de bullir) (aprox. 2 cullerots grans per persona) i sacsejant la cassola  (no remenar amb cullera), deixar que bulli a foc viu durant uns 10 minuts passats aquests, abaixeu una mica el foc,  afegiu unes fulles de julivert picades i deixeu bullir 5 minuts més, traieu la cassola del foc, la tapeu i deixeu reposar uns 2 o 3 minuts i ja està a punt per servir.

Aquesta és la manera més senzilla i ràpida de fer, però també és pot fer amb 4 trossos de morro de bacallà dessalat. L' elaboració és una mica diferent: És fregeix el bacallà enfarinat a la cassola i una vegada daurat es deixa apart fent seguidament amb el mateix oli el sofregit de ceba, pebrot, tomàquet i all, seguint  tirant-hi l'arròs i afegint l'aigua a punt de bullir. Passats els 10 minuts d'ebullició, si hi incorporen els talls de bacallà i el julivert picat, deixant que bulli 5 minuts més.

Important:     Durant la cocció de l'arròs s'ha de vigilar per si li fes falta més aigua.

FRASE:  El que és molt es torna poc quan se'n desitja més  -      Francisco de Quevedo