11 de gener 2010

VIC i les seves noves "normes"

Fotos de Dedalus 11. Tots els drets reservats.
Avui que em decideixo a fer un escrit me'n adono de que ja ha fet una setmana que no havia entrat al meu blog.
De fet, l'escrit el vaig començar el dilluns, 11 de gener, però tan sols vaig posar el títol perquè volia comentar el cas de VIC i la immigració, però no vaig tenir temps de fer-lo i fins avui no m'he decidit a acabar-lo.
Ja tots ho deveu saber perquè tant els diaris com la televisió n'ha parlat abastament, també deveu conèixer les declaracions del ministre de treball Sr. Corbacho. Jo simplement escriure la meva opinió.
El govern municipal de VIC varen decidir imposar una nova norma respecte al cens municipal. Aquesta norma ve a dir que els immigrants sense papers no seran admesos en el cens i se'ls negarà tota l'assistència municipal, al mateix temps que s'enviarà a la policia informes dels que s'han volgut apuntar al cens i no tenen papers.
Si no ho recordo malament, vaig llegir que la policia no faria cap cas d'aquestes denuncies. Be, em sembla correcte.
En la meva opinió, aquesta norma que s'han inventat a VIC te un caire clarament xenòfob i si realment els habitants de VIC hi estan d'acord majoritàriament, crec que com a persones deixen molt que desitjar.
Diuen que a Vic el 25% de la població és immigrant, i que? és que no tenen dret a viure-hi els que no són de Vic? És que aquests senyors no saben el difícil que és per un immigrant trobar feina?. Sense feina no hi ha papers i en teoria, sense papers no hi ha feina però..... ai las!..... Som tots plegats molt espavilats, fer contractes de feina com Deu mana i arreglar la documentació te un cost que molts no volen assumir així com pagar un sou segons la llei tampoc. L'immigrant sense papers ens surt més "barato".
Si mirem uns quants anys en darrere - post-guerra i primeres immigracions internes - d'Andalusia, Múrcia, Extremadura, cap a Catalunya... Quin % va representar de la població total? Ja ens va anar be als catalans tenir gent que treballes de sol a sol per menys diners i que fes les feines que no volíem fer nosaltres. Que hagués passat si s'hagués negat estar empadronats al lloc on treballaven i vivien als que no eren catalans de soc-arrel? I Catalunya no va ser l'única en rebre immigració, com tampoc ho és ara. Era lògic que la gent anés a buscar per poder viure d'una manera decent un lloc diferent d'on va néixer si allà no tenia de que viure.
Actualment hi ha de nou grans onades d'immigració, però aquesta no és interna, venen d'altres països del món on malaurada ment ni treballant poden menjar i criar els seus fills. Se'ls ha de negar la possibilitat de viure en un lloc determinat, treballar en el que sigui per poder mantenir la seva família, la d'aquí i la d'allà? Com a tota persona, no tenen dret a tenir una assistència, una educació i un lloc on viure?.
Hi ha molta gent que diu: És que ens col·lapsen les escoles, les sales d'espera dels Caps i hospitals, se'ls tracta més be que a nosaltres que som d'aquí i paguem els impostos, és que molesten allà on viuen, són bruts, són escandalosos, i etc....... etc.......... Pura xenofòbia i por de costums diferents i cultures diferents. M'agradaria que alguna d'aquestes persones em digués si mai li ha faltat l'assistència del metge, de l'hospital, del col·legi, etc... És veritat que hi ha llistes d'espera per segons quins tractaments o intervencions però "ells" les pateixen igual que nosaltres. I en el fons hem de reconèixer que volem ser uns privilegiats pel sol fet de ser nascuts aquí. No som diferents de la resta del món, tots els humans fem el mateix, anem al water (o al corral), lluitem i treballem per donar el millor als nostres fills i família. L'única diferència entre els humans són els costums i la cultura, cap d'aquestes coses és motiu per tenir por del desconegut. Els que hem tingut la sort de ser educats en uns valors ja sabem que no s'ha de menystenir a qui no te els mateixos pensaments i maneres de fer. El primer que hauríem de fer sempre abans de deixar anar aquestes paraules (que jo considero molt greus) és posar-nos al lloc de l'altre.
No tots els immigrants són sense papers i aquests que ja han tingut la sort de trobar una feina decent, també paguen els seus impostos, la ss.ss. i el que s'hagi de pagar com qualsevol ciutadà de qualsevol població. Els que no s'han pogut fer els papers perquè no han rebut cap ajut, prou pena tenen d'haver d'estar lluny de casa seva, sortir per anar a treballar amb l'ai el cor per si els atura la policia, pagar lloguers abusius, no saber si demà tindrà feina per poder comprar menjar i també si podrà enviar diners al seu país perquè la seva família vagi tirant.
Com és possible que 3 partits polítics (un d'ells d'esquerra) s'hagin posat d'acord amb una normativa tan discriminatòria? On queda la Declaració Internacional dels Drets Humans? Es signen coses en les que no es creu?
Tot plegat ho trobo UNA VERGONYA.
La gent ja ha oblidat aquesta dita? FES BE I NO MIRIS A QUI...........