04 d’agost 2008

La inconsciència de la joventut

Foto de Vigo 74. Tots els drets reservats.
Quan ja fa 35 anys, varem estar a Tunísia, Sousse, no teníem gaire distraccions, mirar la tele, anar al cinema (pel·lícules doblades al àrab i dolentes cinematogràficament parlant), passar les tardes a la cafeteria de l'hotel mentrestant el grup assajava i para de comptar. Per`un dia m'arriva en Joan i em diu, escolta demà ens han convidat a fer un vol en avioneta i m'agradaria molt que tu també vinguessis i jo li dic d'acord, no se si m'agradarà però la qüestió és distreure'ns una mica.
Vaig parlar amb la veïna i llogatera d'on vivíem, Mme. Àrbia, i li vaig demanar si es podria fer càrrec per un parell d'hores del nostre fill, ens diu que cap problema i l'endemà que ens anem a una sortida d'aventura.
I, inconsciència de joventut, en cap moment ens va passar pel cap que podríem tenir un accident. Tan sols ja ens havíem enlairat (hi anàvem tots els del grup incloses les dones) que ja en aquell moment se'm va acudir. ¡ mare de Déu ! si tenim un accident ¿que serà del nostre fill? no queda cap lligam nostre a terra, ¿com se'ns ha acudit pujar a l'avió tots junts? ho havíem d'haver fet per torns. Però ja estava fet, estàvem volant per damunt de Sousse, de les platges i hotels, i fins i tot fent piruetes. La diversió és va convertir en un neguit molt gran a més d'un mareig increïble, per sort no era jo sola que en lloc de divertir-me m'ho passava malament, i el viatge d'una hora és va convertir en mitja i varem aterrar sans i estalvis. No va passar res sortosament i ens varem retrobar amb el nostre fill amb gran alegria, se'ns notava tant l'alleugement que fins i tot Mme. Àrbia ens va demanar que ens passava.
Una experiència més per anar perdent la "inconsciència" de ser jove. Ho he recordat moltes vegades i una i altra vegada m'he sentit culpable i m'he dit "¿però que hi teníem al cap? la veritat és que amb 26 anys, tot i ser responsables, no penses mai en que et pot passar alguna cosa. En fi que la nostra "inconsciència" sortosament és tan sols una anècdota per explicar.
Una cita: " No se com serà la tercera guerra mundial, només se que la quarta serà amb llances i pedres. " - Albert Einstein -

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Quan ets jove la inconsciència és inevitable i fins i tot necessària, si fóssim excessivament conscients ni tan sols no en tindríem, de fills, potser.

Marali ha dit...

Tens raó Júlia, el tenir fills és una responsabilitat tan gran de la que te'n adones amb l'edat, que si de joves fossim realment conscients d'això segurament no en tindríem.