24 d’agost 2008

més Festes Majors

Tots els drets reservats.
Bonica i acolorida finestra, no és veritat?.
Divendres va començar la Festa Major de L'Ametlla i acaba demà 25, dia dels patrons Sant Genís i Sant Genís.
I demà comença la de Granollers, la Festa Major de Blancs i Blaus, tota la setmana de festa al carrer amb unes gentades increïbles.
Cada vegada més i sobre tot pels pobles dels volts de Barcelona, les Festes s'encaren més de cara els joves i en viure-les al carrer. Tant els balls o concerts programats com els jocs diversos són la majoria pel jovent i això si, no hi poden mancar els bars ni la cervesa, els focs d'artifici, arrossades, sardinades o botifarrades, però les orquestres o grups musicals de ball de Festa Major solament es programen un dia i ja en diuen "pels vells".
En fi, que els temps van canviant i com sigui que a l'agost és temps de vacances i molta gent és fora, ja fa anys que és varen inventar unes Festes de competivitat per tal de que el jovent volés tornar abans de la Festa i gaudir-ne: Barri de dalt o barri de baix, blancs o blaus, morats o blancs, ....... els uns contra els altres i a veure qui guanya. Correfocs, Corre aigües, Diables, Nits "golfes", i nit i dia al carrer el que comporta que a part de la despesa de la Festa que li costa a l'Ajuntament, aquesta es veu incrementada amb les brigades "extra" de neteja.
Veïns queixant-se any rera any pel soroll i per les vomitades el carrer, que finalment s'han de dir: " be, per sort és una vegada a l'any" i carregar-se de paciència.

1 comentari:

Jaume Pros ha dit...

Segurament molts dels records més bonics que tinc estan relacionats amb la festa major de Santes Creus, quan era petit i desprès adolescent.
Crec que res no és igual que abans.
Salut.