09 de desembre 2011

EUROPA - LES FESTES

gatet esmorzant. Dedalus 11
EUROPA, avui va d'això, és notícia perquè malgrat les suposades bones intencions dels grans dels 27, ha estat una Cimera totalment decebedora. S'ha parlat massa dels deutes dels països i poques propostes per incentivar les inversions a la producció i ajudar les empreses per invertir més. El Banc Central Europeu ha dit que no comprarà deute, i Alemanya ha vetat la proposta de "eurobons".
En definitiva "mucho ruido y pocas nueces", 10 milions gastats per res i ja en son 300 des d'un any enrere. AH!!!! es tornaran a trobar d'aquí 6 mesos, o sigui: suma i segueix de despeses per a res.
Els avis de quan jo era petita, dirien: " fa falta una guerra!!!! i s'acabarà tot, som massa a xuclar la mamella "
Tenien raó? qui lo sa!!!!........... També n'hi ha que diuen que el que caldria seria una bona "guillotinada" per fer una neteja com cal. No hi estic d'acord, evidentment, el diàleg és el que importa = diàleg i solucions. Però no hi ha manera de que posin "fil a l'agulla" tots junts i treballin de manera seriosa, pensant en el propi país, però, sempre lluitant per una Europa forta i unida que era l'ideal amb el que es va començar.
Be, deixem estar ara Europa i les cimeres i els 27........
S'apropen les Festes de Nadal que segurament seran més magres per a tothom però qui més qui menys mirarà d'estar com a mínim amb la família.
Penso en les famílies que han vist reduïts els seus ingressos per l'atur, les retallades, les hipoteques i els refotuts bancs.
En les que s'han trobat al carrer i amb el deute al damunt igualment.
En l'angoixa de les mares que han de fer mans i mànegues per posar un mínim de menjar a taula si no proteinic al menys nutritiu.
I això a l'anomenat 1er. món. Perquè si pensem en l'Àfrica, i d'altres llocs és per dir "apaga y vámonos"
Voldria però, més que sigui per tradició o sigui per creences, que no perdéssim pas l'antic esperit nadalenc. No calen grans àpats, estirar més el braç que la mànega, grans joguines, grans begudes ni grans vestits,. Tornem a fer cagar el tió les clàssiques llaminadures i prou, al dinar de Nadal amb un clàssic pollastre rostit amb prunes i pinyons i per Reis una joguina per els nens i para de comptar.
Amb bona companyia, també poden ser les millors Festes de l'Any.
US HO DESITJO DE TOT COR A TOTS