20 de gener 2009

Temes diversos

Repassats alguns titulars i articles del Periódico, em quedo amb aquest. Informe referent la violència de gènere al 2008.
No hi ha avenços, les morts de dones a mans dels seus companys o ex-companys han estat pràcticament les mateixes que el 2007 (una menys al 2008) 70. El que si que han augmentat són les denúncies per maltractaments que venen a representar 400 denúncies diàries.
També han augmentat les denúncies i morts de dones en el sector d'immigrants, cosa preocupant perquè venen a treballar aquí per poder subsistir la seva família al seu país però està clar, aquí la dona se sent més protegida, amb més llibertat i comença a reivindicar de cara al marit algunes coses i aquest, masclista de mena, no ho suporta.
L'informe també fa palès que el perfil majoritari de la dona que denúncia és el de que un 30'5% són universitàries, d'aquí l'augment de les denúncies suposo.
No se com es pot anar eradicant aquesta lacra, estic convençuda que ja hi ha una generació d'homes joves que són conscients que ells mateixos han de lluitar contra el masclisme. Confiem que els nostres nets ja no hauran de fer articles sobre la violència de gènere i que quan seran homes s'haurà acabat aquest mal endèmic de la nostra societat.
Com sigui que he titulat el post temes diversos, hauria de parlar d'alguna altra cosa oi? però no se ven be de que, la presa de possessió de Barak Obama? les esperances posades en ell per la majoria de països del món? de la maleïda crisi? Deixem-ho estar.
Una bona notícia per fi, la retirada de les tropes israelianes de Gaza i la treva de Hamas. Quant durarà?, qui reconstruirà la ciutat? Gaza depèn ara de l'ajuda internacional, no tenen res, ni aigua ni aliments, res que cobreixi les necessitats més bàsiques. Morts, ferits, dolor i desesperació això és el que els queda. La població en general no és preocupa per qüestions polítiques si no que la seva preocupació és viure en pau i pujar la família. Quants dels supervivents als qui els han massacrat la família és deixaran apoderar de l'odi? Aquests seran els que tornaran a aplicar "ojo por ojo y diente por diente" i això no s'acabarà mai.