26 de gener 2009

Despuès del vent............

"Cel rogent - pluja o vent "
Ara estem vivint la ressaca de les fortes ventades del dissabte. Informatius, magazíns, entrevistes, ràdios, premsa, ... tots en general parlem de les fortes ratxes sofertes, de les VIDES HUMANES perdudes, dels arbres i arbres caiguts o arrencats de socarrel, dels milers de ciutadans sense electricitat, de urbanitzacions incomunicades, qüestionant si s'ha estat a l'alçada de les circumstancies, si s'hagués pogut preveure, etc.
No crec que és pugui fer res malgrat els avisos d'alerta del servei meteorològic, els que vivim en una urbanització envoltats d'arbres, el vent és un dels riscs, així com el foc. Pel que fa al foc podem estar alerta i mantenir casa nostra neta d'arbustos i de llenya seca però amb el vent huracanat i de velocitats de 130 a 180 quilòmetres per hora tan poc habitual a la província de Barcelona, no hi ha res a fer, a no ser que les urbanitzacions, passejos, parcs i jardins deixin de ser-ho i es transformin en ciment. Pel que sembla, els arbres que es poden veure més afectats pel vent són els pins blancs, per més centenaris que siguin les seves arrels no són profundes, fan molta arrel però escampada i quant més vells són també són mes alts i més exposats estan a les grans ventades.
A casa, la tanca que dona al carrer, feta d'obra vista + bruc, aquest va fer com de vela i va sortir quasi volant la meitat de la tanca enderrocant també els maons. Avui ja hem contactat amb un paleta per tal de que ens ho vingui a refer. Un altre imprevist més. Ressaca, que hi farem, per sort no hem patit cap desgràcia, ni la família ni els meus veïns més propers.