02 d’abril 2009

El català de l'any

Foto de Jrrof. Tots els drets registrats.
Avui llegeixo que ahir és va lliurar el premi "CATALÀ DE L'ANY" instaurat per El Periódico i que havent quedat tres finalistes, el premi va anar per VICENTE FERRER.
Be era un premi cantat, a part de que Vicente Ferrer s'ho mereix en escreix, la desgràcia d'haver tingut una embòlia fa menys de 3 setmanes, ha afavorit l'augment de les votacions al seu favor. Potser la gent va pensar, com penso jo, que els premis i reconeixements s'han de donar en vida i que si no li donaven enguany, l'any vinent potser seria a títol pòstum.
Fa anys i anys que Vicente Ferrer s'està dedicant a tenir cura dels més desafavorits a la Índia, escoles, hospitals, feina.... A la Índia hi ha milions de persones, més pobres que riques, i el que fa Vicente Ferrer i la seva Fundació per els pobres te un valor incalculable. Humanitari cent per cent, ha sabut entendre la espiritualitat de la gent de l'India, i ha entès la seva cultura que també li ha aportat riquesa espiritual a ell.
Per tot això crec que el premi el te ben merescut. Desitjo que es recuperi ben aviat i que pugui continuar la seva obra. Els bisbes catòlics sobre tot els d'aquí n'haurien de prendre nota i no preocupar-se en gastarse els diners en coses inútils d'autobombo com la publicitat.

2 comentaris:

Maurici ha dit...

Bon dia Marali, M'apunto a l'opinió que va escriure i ratifica en Francesc.
http://blocfpr.blogspot.com/2009/03/catala-de-lanyno-gracies.html

Marali ha dit...

Hola, bon dia, jo he fet l'escrit avui sense passar per cap dels blogs i per tant no havia llegit el del Francesc. L'acabo de llegir i també soc del mateix parer, perquè penso que els reconeixements s'han de fer tant aviat com és cregui que un n'és mereixedor. De tota manera aquest premi de Català de l'Any del Periódico, si en Cuní no diu cap mentida, és atorgat per votació dels telespectadors i lectors del diari.

El que jo he volgut fer és afegirme al reconeixement i no perquè sigui català, sinó perquè crec que és una persona que es mereix tots els el.logis del món per la seva tasca d'anys i anys.