23 de setembre 2008

Avaries

Foto de Malpuella. Tots els drets reservats.
Aquest matí ha estat un dia d'entrebancs, ja feia dies que notàvem que els desaigües de la cuina no anaven com cal, o sigui, l'aigüera, el rentaplats, la rentadora i el safareig, no engolien l'aigua i ens retornaven a les piques amb greix i porqueria. Després de provar de desembussar amb productes i de manera casolana sense aconseguir res, ens varem decidir a trucar a una empresa especialitzada en neteges de canonades que ens han vingut aquest matí.
Els ha donat molta feina i més que res perquè nosaltres desconeixem com van les canonades, on són els sifons, i les unions. Finalment han aconseguit netejar molt i sembla que de moment totes les piques engoleixen be. Ara, la cuina ens ha portat feina d'anar recollint aigua i grassa i porqueria que sortia per tot, sembla que ja s'ha acabat i confiem en que ens duri força, però ja ens han avisat de que els detergents, tant dels plats com de la rentadora fan uns pans sòlids dins les canonades i podria ser que ens tornéssim a trobar amb el mateix en poc temps.
Nosaltres no ens havíem fet mai una casa i per tant no tenim cap mena d'experiència en saber per on passen les canonades, o les connexions elèctriques o els tubs de la calefacció. Trobo que el constructor al fer entrega de la casa hauria de facilitar al seu client, planols de tot el que hi ha a sota del mosaic que trepitgem cada dia i saber per on s'ha d'obrir en cas d'una avaria de canonades com la que hem tingut, o de la calefacció o elèctrica.
Jo us recomano als qui em llegiu que si us compreu un pis o una casa demaneu sempre els planols, no tan sols de la construcció, sinó que també els de les coses que passen per sota el terra o per les parets. Evitareu haver de pagar més hores a qui us vingui a fer la reparació per la pèrdua de temps averiguar on està el problema.
Una cita: " ¿La frase més bella? la més curta " - Anatole France -

1 comentari:

David Montilla ha dit...

Aii els plànols!! jo tinc els de casa meu, i la meitat de la part de dalt no coincideixen ni les partes!!!