21 de setembre 2008

Diumenge.......Escudella i carn d'olla

Foto de scaramangho. Tots els drets reservats Tots els drets reservats.
Avui, diumenge, primer dia de tardor. El temps avui no és lluminós, està tot ennuvolat i amenaça
pluja. Dia adient per a fer "escudella i carn d'olla" desprès de tot l'estiu menjant primers plats freds, com: amanides de pasta, "ensaladilla", ous farcits, amanides d'arròs, amb llegums fredes, formatges, salmó, tonyina, etc. etc. m'ha vingut de gust fer l'escudella, plat calent i consistent, malgrat la dieta (que avui em saltaré).
I com sigui que tindré la família a dinar i estan una mica empiocats el plat de sopa crec que els hi anirà molt be.
Per la tardor i l'hivern es presta molt més fer una cuina més consistent, suposo que quant les cases no estaven tan preparades pel fred, els estofats, les llegums, els rostits, sopes,....... eren habituals per escalfar el cos, avui dia dins les cases ja no fa el fred que feia abans, la majoria de la gent a casa seva disposen de calefacció i no es passa fred, per tant la cuina podria continuar essent més lleugera però....... aquí ja ens entra el factor costum i tradició i a mi tot i que el menjar d'estiu i sobre tot la fruita d'estiu (melons, síndries, préssecs, albercocs,) m'agrada molt, sóc molt més de plat calent (únic) i ara ja començo a tenir ganes de menjar-ne.
Però no em puc saltar la dieta cada dia i per tant, m'hauré de conformar en menjar com si fórem a l'estiu. amanides, carn i peix a la planxa, poc oli, llet descremada, i formatge baix en grassa. ¡Paciència Alícia, això o la pèrdua de salut de mica en mica !
Una cita: Tot el que és decisiu sorgeix "malgrat que"
Friedrich Nietzsche

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, com va això? He aterrat al teu espai buscant fotos i la veritat que en tens de precioses. Si vols veure les meves visita'm. Petonets i molt de gust.

www.oasis44.blogspot.com