17 de setembre 2008

Maneres de informar...................

Tots els drets reservats.
Al llegir una nova notícia d'assassinat d'una dona a mans del seu ex-marit, m'ha cridat l'atenció una vegada més que els periodistes quan fan la ressenya de la informació, a part de posar el nom i edat dels protagonistes, sempre fan esment de la seva nacionalitat.
Jo això no ho acabo d'entendre, el crim, delicte, o falta, és el mateix siguis català, espanyol, marroquí, alemany, anglès, senegalès, o nigerià, ¿quina necessitat hi ha d'especificar d'on és el criminal o delinqüent? potser la justícia s'aplicarà de diferent manera depenent de la nacionalitat? jo no vull creure que és jutgi de diferent manera.
El que si és segur és que la opinió pública, o sigui, els lectors de la notícia al saber la nacionalitat la majoria ja jutjaran, perquè és clar: un gitano...... o un marroquí........ o un negre.......... ja se sap no són bona gent. Ens vantem de que no som racistes, ni xenòfobs, però la realitat n'és una altra, sembla que esperem precisament això que ens diguin que el criminal no és català o espanyol per dir-nos: està clar.... és que són diferents.
Per favor, el crim i la delinqüència no tenen nacionalitat, un assassinat, un robatori, una agressió, no tenen a veure res amb d'on són els que ho cometen. Jo demanaria als senyors periodistes que s'abstinguessin de fer esment de informar del lloc de naixement. La gent de tot el món, és bona o dolenta, evidentment que en cultures diferents i educacions diferents pot haver-hi diferents maneres de veure les coses però el que si tinc clar i no voldria equivocar-me és que els valors del be i el mal són a tot arreu iguals.
Una cita: " Una bajanada repetida per 36 milions de boques no deixa de ser una bajanada "
- Anatole France -

8 comentaris:

Anònim ha dit...

" Una bajanada repetida per 36 milions de boques no deixa de ser una bajanada "
- Anatole France -

Aquest comentari es molt adient per a tots aquells que diuen que Catalunya es Espanya i que els catalans som espanyols.
Molt encertat!

Marali ha dit...

No penso com tú, anònim, la questió de les nacionalitats no és cap bajanada. Sí que estic d'acord amb la "cita" de l'Anatole France.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu. La nacionalitat d'una persona no es cap bajanada. Potser que els hi expliquem aixo amb els espanyols no creus? Hem sembla a mi que no ho tenen gaire clar quant en fant un gra tant de la nacionalitat catalana. Ho posem a la constituciò espanyola que es important aixo de les nacionalitats o demanen permis a la brunete mediatica espanyola? El Mundo, La Razón, La Cope, El Pais, ABC? o potser als partits democratics espanyols? PP, PSOE. No se, diguem tu.... estic perplex i no toco bola amb aquest tema.

Marali ha dit...

Et vaig contestar malgrat l'anonimat perquè vas fer un comentari a la cita de l'Anatole France en lloc de comentar el post, però sàpigues que no tinc costum de respondre els anònims.

Anònim ha dit...

Perdona però pensava que que ja sabies que era "Turu el Terrible", Com que no estic en aquest blog. nomes es pot contestar com anonim. Perdona la meva ignorancia bloguiana. Tot i aixi mantenc el que vaig escriure.
Salut.

Marali ha dit...

Hola Josep, pots obrir-te un compte a google i amb el teu mail ja podràs deixar el teu nom. Ei, no ha facis per mi eh? però hi ha blogs molt interessants on podràs deixar-hi comentaris sense anonimat.

Anònim ha dit...

He de posar aquest comentari ja que avui desprès de llegir el diari he vist com de nou dues dones han sigut víctimes de violència de gènere. Segons l’article l’assassí era marroquí. I he recordat el que vares criticar al començament d’aquest comentari sobre les nacionalitats. Potser no es bo i tens raó, però també es ben cert que els mitjans de comunicació son sectaris en general. No es que només siguin estrangers els que anomenen. Si son bascos també ho diuen si son Catalans també ho fan saber, però mai llegeixo que el home era espanyol quant passa quelcom al estat. Penso que es una forma primària de països subdesenvolupats que tenen problemes en reconèixer la seva decadència o poca presencia a nivell mundial. Reminiscències del passat Espanyol mes xauvinista i amb tocs franquistes de altres èpoques. Nosaltres som fantàstics, son els altres (Estrangers, bascos, catalans, etc.) els que no estan a la nostre alçada. Molt sovint quant un català guanya quelcom a nivell internacional els diaris i TV espanyols, parlen de un esportista o científic o el que sigui espanyol, si es un acte negatiu (per exemple el affair Oleguer) parlen de nacionalista català. Malauradament també trobem aquests tics en diaris de qualitat (?) catalans. Suposo que es degut al fet que els Ibèrics viuen mirant sempre enrere i obliden que el futur es el que ha de venir.
Degut al meu passat Holandès, miro l’estat Espanyol de forma diferent a vosaltres, també a Catalunya la miro diferent a quant vivia allà. Massa prepotència rojigualda es el que i ha.
Salut.

Marali ha dit...

Hola Josep;

Turu El Terrible jejejeje, vaja comentari més llarg que has fet eh?, ja ho veus, el meu post el va motivar una notícia d'un crim on feien esment de que tan l'agresor com la víctima eren espanyols. I jo repeteixo, que més dona d'on són els criminals. Els crims són el que són per tothom.

Adeu guapo, nacionalista acèrrim. Si t'bres un compte a Google i Blogger et passaré unes quantes adreçes de blocaires dels teus.