21 de desembre 2007

Avançament de la recepta del diumenge.........

Com que he dit que ja no escriuria fins el 27 de desembre, però entre mig hi ha 1 diumenge, vaig a donar-vos la recepta de la setmana. Avui us explicaré com fer un "potaje" senzill, alimentici, i econòmic; així passades les "festes del menjar" el podreu fer i us anirà igual de be per la línia i per la butxaca. La meva tia li va posar el nom de " escudella alacantina" .
Ingredients (per 4 persones):
oli, sal, 1 ceba, 2 tomàquets, 1 gra d'all, unes fulles de julivert, 3 o 4 fulles de bledes (de penca grossa, o el que hi hagi), 400 gr. de mongeta cuita, 1 patata mitjana, i 3 grapats d'arròs.
Elaboració:
Poseu oli a l'olla on fareu el "potaje", el suficient per fer un sofregit de 1 ceba mitjana i 2 tomàquets madurs, aquest sofregit el feu ratllant la ceba, deixant-la quasi daurar i afegint-hi els tomàquets també ratllats. Quan el sofregit ja està fet tireu aigua calenta a l'olla (aprox. 2 litres i mig)i quan comenci a bullir hi tireu les bledes que prèviament haureu rentat i tallat (la fulla verda també) junt amb la patata mitjana tallada a quadrats petits. Ho deixeu bullir uns 10/15 minuts i hi tireu les mongetes cuites i els grapats d'arròs. Quan faltin 5 minuts perquè l'arròs estigui cuit (arròs, 15 minuts de cocció) en el morter hi xafeu l'all i les fulles de julivert, ven xafat, tireu-hi una mica del caldo i ho aboqueu a l'olla deixant que bulli els minuts que faltaven per coure l'arròs i una vegada cuit, apartar del fog i servir immediatament (si espereu a servir, l'arròs és beurà el caldo i s'estovarà)
Pels ingredients no sembla pas un plat massa atractiu, però jo us asseguro que com a primer plat està molt bo i és saludable i adequat per totes les edats.