09 de desembre 2007

Consells i recepta del diumenge

El consell que us donaré és el que em va recomanar la meva mare i al llarg del temps he constatat que tenia raó, és aquest: Al rebost d'una casa no hi pot faltar "mai": pa, farina, ous, llet, cebes, alls, tomàquets i sal. Ella deia que si mai et venia algú inesperat a l'hora de dinar o de sopar, amb això sempre li podies improvisar un àpat com per exemple: uns ous ferrats amb patates fregides, un pa amb tomàquet i una truita (francesa, o amb ceba), una grossa truita de patates i ceba (espanyola), uns ous remenats amb tomàquet, etc... etc... i de postres una tassa de llet. Veieu? malgrat tenir la nevera pràcticament buida és pot oferir un dinar o un sopar. La recepta d'avui, és molt senzilla, són els "macarrons". Hi ha moltes maneres de fer-los, cada mestressa te el seu costum, igual que els demés menjars habituals de la cuina del dia a dia. Jo us explicaré com faig els meus: Ingredients: (per 4 persones) 500 gr. macarrons, 400 gr. carn picada de vedella i 200 gr. carn picada de porc (sense amanir, ni sal ni pebre), 1 parell de fetges de pollastre o be 1 llauneta de foi-gras, 1 ceba mitjana, 1 pot de tomàquet triturat de 1/2 Kg., 1 nou de mantega, oli d'oliva, 1 gra d'all, 1 fulles de julivert, llet i formatge ratllat. En una olla es posa a escalfar l'aigua per bullir els macarrons, però no s'han de tirar a l'olla fins que quasi be ja tens acabat el sofregit. En una cassola, amb la nou de mantega i l'oli d'oliva es posa a sofregir la ceba ratllada, una vegada enrossida s'hi afegeix les carns i és va remenant fins que s'han cuit, si teniu fetges de pollastre els hi tireu tallats petits (o la llauneta de foi-gras) al mateix temps que l'all picat, amb un parell de voltes remenant n'hi haurà prou (el fetge i l'all es couen ràpid), després hi tireu el tomàquet, remeneu i abaixeu el foc. Ara és l'hora de tirar els macarrons a l'olla i una vegada han bullit com a molt 10 minuts, s'escorren i els teniu a punt de tirar a la cassola. Abans de tirar-los però, afegiu a la cassola un raig de llet i les fulles de julivert picadetes i sal-pebreu, remeneu i tireu-hi els macarrons i anireu remenant fins que tot estigui ven barrejat. Ja estan apunt per servir. Si els voleu fer de "festa" feu una beixamel, poseu els macarrons a la plàtera del forn, tireu la beixamel pel damunt, formatge ratllat i a gratinar al forn. No us indico temps de tenir-los al forn, perquè els heu d'anar vegilant, una vegada gratinat el formatge, ja estan (els hi heu posat calents ja).

2 comentaris:

jrrof ha dit...

UI! UI! Quina gana m’has fet venir, molt elaborats aquestos macarrons i gratinats mau! Me’n vaig a menjar una poma, és per matar el corc de l’estomac Val! Que us vagi d’agust! Felices receptes!

jrrof ha dit...

VOLIA DIR-VOS Que us vagi de gust! Felices receptes!

Menys mal! Tots els blocs... Han recobrat d’idioma original que varen ser creats? Són les “Màgies de d’informàtica”