24 d’octubre 2008

Judici al Marroc

Ser aficionat del Barça al Marroc és paga amb la presó. ¡ que fort !.
Un jove estudiant de 18 anys va escriure a la pissarra de l'aula "Déu, Pàtria i el Barça" en substitució del "lema" nacional "Déu, Pàtria i el Rei"
Podeu llegir aquesta notícia aquí.
Però el que jo trobo més greu d'aquest cas no és tan sols que al Marroc la Justícia funcioni amb lleis arcaiques i retrògrades, que també és prou greu; si no que aquest noi ha estat detingut, interrogat, jutjat i condemnat per culpa d'un mestre encara més arcaic i retrògrad que la mateixa llei.
Perquè, que li costava al Sr. mestre fer la "vista grossa" esborrar l'escrit de la pissarra i aquí no ha passat res? hagués pogut aprofitar per donar una lliçó de ciutadania a la classe i deixar-ho estar. Però no, va haver de trucar a la policia i el que va comportar va ser l'aillament i interrogatoris a tots els alumnes de la classe (aneu a saber com van ser els interrogatoris) fins que va sortir qui ho havia escrit, emportant.se'l detingut i accelerant un judici on va ser condemnat als 18 mesos de presó.
Això és molt fort, quina mena de professors tenen al Marroc? Encara ens estranya que el jovent vulgui fugir del seu país?