22 d’octubre 2008

La violència

Llicència de Creative Commons.
Hi ha molts tipus de violència, però tots comporten agressions, siguin físiques, psíquiques, o verbals.
De que ens ve als humans que siguem agressius? de l'època en que s'havia d'anar de cacera per subsistir?
En la societat actual, sortosament, el que fem per subsistir és treballar i per tant no hauria d'haver ni agressions ni violència en general, ja no fa cap falta i hauríem ja de néixer sense aquest instint però no és així, som animals (racionals és clar) i l'instint violent per subsistir, defensar-nos o prendre territori, continuem tenint-el
Ara be, la majoria dels humans no el fem servir sortosament, ens han ensenyat a tenir mesura, a que la violència per la violència no porta en lloc. Hi ha però una minoria que no ha aprés a dominar l'instint i per això hi ha assassins, agressions, psicòpates. Els uns per afany de lucre, d'altres perquè s'aïren de mala manera i molts perquè són malalts mentals .
Jo no puc entendre però que cada vegada més hi hagi un jovent, que també sortosament són minoria, que per qüestions i actituds xenòfobes pugui arribar a l'extrem de matar per matar: perquè la víctima feia pudor......... perquè era d'una altra raça........... perquè sense voler em va fer entrebancar........... perquè és dèbil i no pensa com jo........... perquè m'ha enganyat........... perquè no m'obeeix.......... perquè és "tonta i inútil"
Com pot ser que aquests joves, de bona família, benestants, universitaris, s'acarnissessin amb una pobre indigent fins a cremar-la viva i matar· la?
Com pot ser que hi hagi joves menors que van a l'institut i que busquen a algú de cap d'esquila per apallissar·lo i a més gravar-ho i penjar-ho a Internet?
Com pot ser que un home (o una dona) comenci maltractant de paraula i psicològicament a la seva parella fins a fer-li perdre tota l'auto·estima i acabi apallissant·la dia si i dia també fins que arriba el dia que la mata? o que quan la parella ha dit "ja n'hi ha prou" s'ha divorciat i que la vagi a trobar per matar-la?
Com pot ser que hi hagi mares i pares que maltractin i torturin als seus fills?
De tot això en te la culpa l'animal violent que portem a dins heretat dels nostre avantpassats caçadors?
Jo no ho se, però veig molt malparats als humans si cada vegada proliferen més aquestes actituds violentes i agressives i som incapaços d'eradicar·les.