16 de desembre 2007

Els rostits i la beixamel

Els rostits : El rostit de les carns dels canalons no és pot fer a la mateixa cassola perquè el temps de cocció no és el mateix, per tant posareu en una cassola amb oli la carn de vedella (en 2 o 3 trossos) i la carn de porc (en 2 o 3 trossos) amb unes fulles de llorer i una cabessa d'alls (sencera) quan teniu la carn enrossida de tots els cantons hi tireu un raig de conyac i deixeu reduir, peleu la ceba tallant-la en 4 parts i el parell de tomàquets també tirant'ho a la cassola, doneu un parell de voltes i cobriu amb aigua (just a cobrir), tapeu, abaixeu el foc i deixeu que vagi coent de 3/4 a 1 hora (vigileu que no s'agafi ni és quedi eixut, si cal afegiu aigua). Per rostir el pollastre és quasi el mateix. Poseu-lo al foc en una cassola amb oli, unes fulles de llorer i una cabessa d'alls, una vegada enrossida la carn, tireu-hi un raig de conyac, deixeu reduir i immediatament i tireu la ceba tallada en "juliana" i el tomàquet a dauets (no cal aigua) abaixeu el foc i tapeu, remeneu de tant en tant i quan veieu que la carn quasi ja està hi tireu els fetges de pollastre sencers. El temps de cocció aprox. és de 1/2 hora. però comprobreu-ho. La beixamel (pels canalons): En una cassola amb la meitat de la mantega i oli dels rostits i daureu una ceba ratllada, tireu-hi de 3 a 4 cullerades de farina barrejant-ho be i un bon raig de llet procurant que tot quedi lligat, i desfent els possibles grumolls, heu d'anar remenant (el foc baix) i afegint llet fins aconseguir la quantitat de beixamel que necessiteu amb l'espesor adient.

4 comentaris:

Dessmond ha dit...

Tinc un post dedicat als canalons: http://dessmond.blogspot.com/2007/01/immortalitat-i-canalons-jo-seria-capa.html
A La Fonda Sala em van dir que tirent gotes de conyac a la beixamel al moment d'enforarlos. No sé si és cert, però són la mateixa glòria aquest coi de canalons.
Aquest que descrius tu, Déu-n'hi-dó!

Marali ha dit...

Hi ha pocs restaurants que facin els canalons com cal, a part de que hi ha la llegenda urbana de que els canalons no es poden demanar als restaurants perquè els fan de les sobres. No conec la Fonda Sala però a Granollers hi ha 2 restaurants on pots demanar canalons amb la seguretat de que són molt bons, a la Fonda Europa i a Ca Layon. Jo el conyac el poso al rostit i com que la beixamel també hi ha oli del rostit, doncs aixó meés o menys és el mateix. Em passaré pel teu blog.

Dessmond ha dit...

Conec la Fonda Europa, però no Ca Layon. Jo vaig de tant en tanta El Trabuc. M'agrada molt, tot i que els canalons d'allí no són els millors que he tastat.
La meva mare, gràcies a Déu, els fa deliciosos.
Espero que t'agradi el meu blog. Ara, ja t'aviso que no et farà agafar gana.

Anònim ha dit...

Ja els probaré. Adeu guapa