05 de maig 2008

5 de maig. s'acosta l'estiu

Tots els drets reservats.
Ja estem a maig i desprès d'un cap de setmana llarg on ha lluit el sol i ha fet calor de dia, ens apropem cada vegada més a l'estiu.
El mes de maig és el mes de les "comunions" un dia molt bonic pels creients, però dubto que els nens sàpiguen ben be que vol dir fer la comunió. Cada vegada més, aquests dies (casaments, batejos, comunions, confirmacions) religiosos s'estan convertint solament en una festa i una obligació de festa, perquè no estaria ben vist que el nen o la nena fes la comunió sense els vestits de rigor, (quan més luxosos millor) els regals, el dinar per amics i família i fins i tot una "disco-mòbil" o uns pallassos o un grup d'animació.
Jo no acabo d'entendre com ens hem deixat entabanar pel món comercial i caiem cada vegada més dins la societat de consum, si realment com a pare ets religiós i creient i vols que els teus fills ho siguin i per tant segueixes els sagraments, en realitat no cal tota la parafarnàlia, evidentment que s'ha de celebrar però no cal fer un gran banquet, ball, llista de regals, etc. Un bon esmorzar amb els pares, els avis i quatre amiguets d'escola jo crec que ja n'hi ha prou i a més educativament ho considero molt millor pel nen o nena que saben (potser eh?) que aquest dia és un dia important i per això es celebra però tenen clar que els pares no fan més del que poden , evitant així que es creguin fills de milionaris.
No hi ha mal que per be no vingui, el mes de maig és el mes de més feina pels artistes infantils. (gràcies a la moda de fer grans festes, ja està be que algú en surti beneficiat) Pallassos, grups d'animació, animadors, fan doblets i triplets en un mateix dia, si les distàncies els ho permeten, podent recuparar·se així del llarg hivern sense feina; després arribarà l'estiu (està pràcticament a les portes) i tornaran a tenir feina amb les Festes Majors de pobles.
El mes de maig porta tot això, i també les llargues caravanes a les carreteres per anar a la platja, aquest diumenge passat (o sigui, ahir) era increïble la gentada que hi havia per tot arreu. Hi ha crisis, diuen, i segur que n'hi ha perquè el cistell costa cada setmana més diners omplir-lo, però.... pel que vaig veure, no n'hi ha pas per tothom de crisis. Pot ser a l'hora de pagar la "targeta" ho començaran a trobar. O pot ser la crisi és tan sols d'estalvi? Ja fa molt d'anys que la majoria de la gent no pot estalviar, o no vol, perquè vivim el dia a dia.