07 de maig 2008

Llibres..........

Tots els drets reservats.
Vaig dir que una vegada llegit el llibre que em varen regalar per Sant Jordi, el del màrqueting, "El juego del ángel" de'n Carlos Ruiz Zafón, faria algun comentari.
Doncs ja l'he acabat, i de veritat que m'ha decebut una mica. No faré una crítica literària perquè jo no estic prou qualificada per fer-ho, de la mateixa manera que no ho estic per jutjar quan una pintura és bona, o una cançó. O m'agrada o no m'agrada i punt. El llibre del Zafón tot i que si que està molt ben escrit, que retrata molt be la Barcelona dels anys 40 o 50 del segle passat, que enganxa i es llegeix quasi d'una tirada l'he trobat repetitiu o sigui "más de lo mismo" respecte a "l'Ombra del vent" anterior. Bastant previsible i un final sobrenatural i una mica agafat per els pels.
En fi, un llibre distret, de vacances, per passar l'estona i ja està.
M'està passant el mateix amb el llibre que tinc aparcat i que segurament ara tornaré a reprendre, del Noah Gordon "El Celler", el vaig començar però no el trobava massa interessant a no ser que més en davant agafi empenta. Quan llegeixes a un mateix autor sempre fas comparacions i jo continuu dient (pel meu gust eh?) que com El Médico, Chamán i El último judio, els altres llibres escrits per Noah Gordon no tenen punt de comparació. Be, és la meva opinió i és allò que deia abans, o m'agrada o no m'agrada, sense entrar en valoracions literàries que no estic capacitada per fer.
Tinc uns quants amics que llegeixen poesia, jo si voleu que us digui la veritat, no n'he llegit quasi mai, be a part de les que teníem al darrere del llibre de literatura, que eren fragments i si ara us he de dir els autors em posaríeu en un compromís perquè recordo els títols o algun vers: Se que el cantar del Mio Cid era anònim, hi teníem també el Platero y yo, Margarita se fué a la mar, alguna de Gustavo Adolfo Bequer. No m'agradava y algunes fins i tot no les entenia. Però a raó de rebre'n algunes en algun comentari d'amics m'ha començat a interessar i segurament el pròxim llibre que em compri serà de poesia. Ja demanaré consell a la meva estimada Marina i que em faci alguna recomanació.
Una cita: " L'home no sap mai del que és capaç fins que ho prova " - Charles Dickens

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

no l'he llegit encara, espero que surti en català, però de fet l'Ombra del vent ja era aixó un llibre que enganxa, distret i amé, un bon best-seller.

Marali ha dit...

L'Ombra del vent em va agradar molt, pot ser perquè desconeixia l'escriptor, però aquest últim ja ho dic al post m'ha decebut bastant al barrejar-hi coses sobre-naturals.