31 de maig 2008

Dia mundial contra el tabac

Llicència de Creative Commons. Alguns drets reservats.
Ahir en varen convidar a unir-me a una cause a "facebook" i vaig acceptar, "compra un ram de flors contra el tabac".
Jo sóc una gran fumadora i tot i que sóc conscient de que això em perjudica és la meva opció i no m'agrada gens que em diguin que és el que he de fer. Malgrat això vaig unir-me a la cause contra el tabac, tot i saber que ha estat endegada per gent "ex-fumadora" que són els pitjors i els més intolerants en vers la gent que fuma, perquè crec que si se'n fa difusió, els adolescents no començaran a fumar. És això el que importa que els joves no adquireixin aquesta addicció, ni aquesta ni d'altres com l'alcohol.
Els antitabac diuen que els fumadors perjudiquen la salut dels no fumadors, a mi que em perdonin, però hi ha moltes altres coses a la vida quotidiana que els poden perjudicar la salut, com per exemple la contaminació atmosfèrica de cotxes, camions, motos, fàbriques, i d'altres. Estic d'acord amb la llei (més o menys) que prohibeix fumar en llocs públics (espero que no s'estengui al carrer) i que hi hagi cafeteries o bars o restaurants que hagin pogut escollir si tenen zona de fumadors o no. Per tant, els que no volen ser molestats (o perjudicats) pel fum el que han de fer és no anar a aquests llocs on es fuma de la mateixa manera que els fumadors trien prendre el cafè o sopar en un lloc que el deixin gaudir del tabac. En definitiva, que als que fumem i repeteixo és la nostra opció, arriben a fer-nos sentir com a delinqüents i apestats i en la meva opinió se'n fa un gra massa.
Deixem-nos estar de romanços, el tabac mata diuen si, però i l'alcohol? ¡ la gran droga espanyola ! perquè no se'n fa una campanya tant exhaustiva com amb el tabac? perquè els interessos creats del tabac són estrangers, en canvi al nostre país hi ha molta gent que viu de l'alcohol i no acceptarien mai que el govern endegués una campanya tant forta. No estic pensant amb l'habit de veure una copa de vi menjant, que diuen que és molt sa, si no en les quantitats de cerveses i líquids espirituosos que s'arriben a vendre. Heu vist mai una persona alcohòlica ? jo si i us asseguro que no és gens agradable. Molta gent que te mal beure acaba convertint-se en un maltractador, ei ! i no dic que els maltractadors siguin tots uns "borratxos" i que aquesta sigui la causa principal dels maltractaments, que no és, hi ha molts altres factors, però aquest de l'alcohol n'és un de molt important.
En fi, així som en aquest país, hipòcrites. M'he unit doncs a la cause aquesta (comprar un ram de flors i regalar-lo als bars o restaurants on es fuma, posar una flor a la finestra de cada casa )perquè, torno a dir, el que importa no som els fumadors si no que no n'hi hagi més i els joves adolescents han d'estar informats dels perjudicis que els pot reportar començar amb aquesta addicció. Aquestes petites flors blanques de la foto són la meva contribució a la causa.
Una cita: " És millor ser odiat pel que ets, que no pas ser estimat pel que no ets. " - André Gide (escriptor francés)

3 comentaris:

RY ha dit...

" PELIGRO!!!ADVERTENCIA! !!
En los paquetes de cigarrillos se ven obligados a advertir a los consumidores sobre el peligro en el consumo excesivo de este producto... El gobierno está considerando emitir una ley que advierta a los consumidores de bebidas embriagantes del peligro por su consumo en exceso, las leyendas propuestas son las siguientes:

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol es la causa principal de bailar como pendejo.

ADVERTENCIA:El consumo de alcohol puede llevarlo a pensar que sus ex-novias están realmente desesperadas y deseosas que las llame por teléfono a las cuatro de la mañana.

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol puede hacerlo pensar que está susurrando cuando esta gritando como huevón y escupiendo la cara.

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol puede hacerlo pensar que es experto en Kung Fu.

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol puede causar que por la mañana mire al otro lado de su cama y vea algo escalofriante (cuyo nombre y/o apodo no puede recordar.)

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol puede crear la ilusión de que es más fuerte, listo y más guapo que el novio de la pelada de enfrente.

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol puede llevarlo a pensar que es invisible y que nadie lo ve... o que puede traspasar paredes o probar su dureza a puñetazos.

ADVERTENCIA: El consumo de alcohol puede realmente PROVOCAR embarazo.

P.D.: No te quedes con esta información y, mándasela a un amigo borracho que de verdad aprecies. Te lo sabrá agradecer, y si regresa significa que tienes un círculo de amigos Bien BORRACHOS!!
PS: Yo no se porque me mandan estas cosas a mi....
SI YO NO BEBO.

Marali ha dit...

Molt bo Rafel, veig que has entés el sentit del que volia explicar o sigui que més o menys ho he fet be.
YO TAMPOCO BEBO.

RY ha dit...

No es meu, alícia. Me'l van enviar amb motiu del dia contra el tabac. El deuen haver fet a Mèxic o l'Argentina que enllà encara poden fumar on volen. JO tampoc Fumo.