09 de març 2008

La recepta del diumenge - "llenguado a la ménièure"

Foto de Fiore. Tots els drets reservats.
Això d'aquest compromís que em vaig imposar de donar-vos una recepta a la setmana ja se'm comença a fer una mica feixuc, és com si em preguntés cada dia ¿què faig per dinar?. De moment però encara no les he acabat i aniré continuant, quan vegi que he de tirar dels meus llibres de cuina ho deixaré perquè això ja ho podeu fer tots.
Avui us explicaré com fer el "Llenguado a la ménièure" és molt senzill i resulta "exquisit".
Ingredients: (4 persones) 4 llenguados de mida mitjana, oli d'oliva, llet, farina, 100 gr.mantega, ametlles torrades, i julivert (fresc o deshidratat és igual)
Elaboració: Compreu els llenguados el dia abans de fer-los, pelats i nets els poseu en un recipient i els cobriu de llet, guardant-los a la nevera, l'endemà a l'hora de fer-los els trèieu del recipient, els enfarineu i els fregiu en una paella amb oli calent, daurant-los per tots 2 cantons i els poseu en una plata de servir. En un pot petit haureu desfet la mantega (sense cremar -la) i la tireu per damunt de cada un dels llenguados així com les ametlles ben picades, i un polsim de julivert. Els podeu acompanyar d'un tomàquet obert pel mig fregit (o cru) amb all i julivert pel damunt.