Tothom, mes o menys, sap fer la paella de peix, i uns la fan amb ceba, d'altres sense ceba, alguns sense tomàquet, etc, jo us explicaré la manera com la faig jo que normalment em surt molt bona, però l'arròs en paella de vegades per més que t'hi esforcis no surt sempre igual. És una cosa curiosa, la meva tia cuinera ja m'ho deia, ella s'havia trobat haver de fer 2 paelles (per la quantitat de gent que n'havien de menjar) fer el sofregit tot junt i llavors passar la meitat a un altre paella i continuar el procés, sempre n'hi havia una que era més bona que l'altra, rar oi?
"Paella de marisc"
Ingredients: (4 persones, de vida) 1/2 quilo d'arrós (sempre he fet servir Nomen) 1litre i mig d'aigua, oli d'oliva, una ceba mitjana, 1/2 pot de tomàquet triturat (dels de 1/2 quilo) 1 pebrot verd gros, 1 gra d'all, unes fulles de julivert (si us agrada que quedi una mica grog feu servir safrà o colorant alimentari). El peix o marisc: de 8 a 10 musclos, 150 gr. cloïssa gallega (la barata) 1 sèpia fresca, pelada i tallada a quadrats reservant el fetge, 4 escamarlans i 4 /8 gambes vermelles., si us ho permet l'economia sempre serà millor que tot sigui fresc però com a mínim ho ha de ser la sèpia, els musclos i les cloïsses.
Elaboració: Poseu en un dels focs una olla amb l'aigua (més del que us indico per si de cas) per tal de tenir·la a punt. A la paella, amb oli, sofregireu la ceba tallada a quadrats petits i el pebrot verd, quan comença a estar daurat hi tireu la sèpia junt amb el seu fetge que anireu desfent amb l'ajuda d'una forquilla i barrejant-ho tot junt, una vegada daurada la sèpia hi tireu el gra d'all picat petit, un parell de voltes i tot seguit el tomàquet, quan tot està ben sofregit hi aboqueu els musclos i les cloïsses i tapeu. Una vegada oberts hi aboqueu l'arrós i l'aneu remenant fent que agafi tot el color del sofregit i seguidament hi tireu l'aigua (aproximadament 10 o 12 cullerots grans) remeneu una mica per a que tot quedi ben posat, empolvoreu amb el colorant i hi afegiu els escamarlans i les gambes, distribuint-ho de manera bonica. Ha de bullir 15 minuts i prou, aneu vigilant que hi ha suficient aigua, sacsejant la paella de tant en tant i si cal afegiu aigua procurant que no pari el bull (mai remenant perquè si no l'arrós "s'esgatxa"). Un minut abans d'apagar el foc tireu-hi pel damunt les fulles de julivert picadetes. Apagueu el foc, aparteu la paella i tapeu-la. A punt per servir immediatament.
Com es feia gaire be a tot arreu, l'arrós s'acompanyava d'una plàtera d'amanida d'enciam, escarola, tomàquet, ceba, i olives, amb oli i vinagre; posada al mig de la taula i d'on cada comensal anava picant.
2 comentaris:
Mmmm, quina gana... em sembla que demà en faré, però amb el que trobi pel congelador, que acabo d'arribar, espero que sigui comestible, però es que fa molts dies que no en menjo.
Ben vinguda; com han anat les mini-vacances? Pel que he llegit sembla que molt be oi? Ja ho veus, hem entrat a la primavera, però amb un fred que pela. Fins i tot avui ens han caigut 4 flocs de neu a l'Ametlla.
La paella, amb el que sigui, si et ve de gust sempre la trobes bona, al menys a mi em passa perquè m'agrada molt.
Publica un comentari a l'entrada