24 de febrer 2008

Col-i-flor gratinada ,,,,,,,,,,,, La recepta del .....

Foto de Germinal. Tots els drets reservats.
La recepta d'avui és un primer plat senzill, nutritiu i econòmic. "Col-i-flor gratinada al forn amb pernil i xampinyons"
Ingredients: (per 4 persones) 1 coliflor grossa, 150 gr. de tacs de pernil del país, 250 gr. de xampinyons laminats, 1 ceba, mantega, oli d'oliva, farina, llet (aprox. 1 litre) i 100 gr. de formatge ratllat.
Elaboració: Poseu a bullir la coliflor en una olla amb aigua i sal, tallada a rams. Deixeu-la coure "al dente" l' escorreu i la poseu en una plàtera de forn. En un altra olla, desfeu la mantega amb un raig d'oli i sofregiu la ceba tallada a quadrats petits, els tacs de pernil i els xampinyons, quan tot ja ha agafat un color daurat hi afegiu de 2 a 3 cullerades de farina barrejant-la be i immediatament abaixeu el foc i afegiu-hi llet, aneu remenant que no quedin grumolls i aneu fent la beixamel, afegint-hi llet fins aconseguir la quantitat desitjada i l'espessor de la salsa al punt. Cobriu la coliflor amb la beixamel, tireu-hi formatge ratllat en quantitat i poseu-ho a gratinar. Si ho heu fet tot a l'hora, com que tant la coliflor com la beixamel estan calentes, gratineu directament amb el grill, en cas de que haguéssiu bullit la coliflor el dia abans, cal que primer ho escalfeu en el forn calent a 200 graus uns 10 minuts, per a passar-ho desprès al grill.

6 comentaris:

Maurici ha dit...

Qui és aquest trempat de la foto

Marali ha dit...

oi que és "guapo", no és meu, jo no tinc gats, tinc gossos, però saps que passa? que de tant en tant faig una tria de fotos de flikr perquè jo no en faig gaires i les que tinc la majoria són del meu net i no es tracta de posar al blog el meu net oi? llavors trio fotos públiques, de flors, de paissatges, d'animals me les descarrego i guardo i les vaig colocant al blog.
Salut

Maurici ha dit...

A casa tenim a la "Cuca" una gata amb molt de caracter estem realment contents amb ella, els gats tenen força mala premsa i només has de tenir-los a casa per veura lo equivocats que van

Marali ha dit...

Ei que jo no tinc gats perquè el meu marit és alergic al pel de gat. A casa meva sempre hi havia hagut una gata i també gossos. A mi m'agraden molt els animals de companyia i jo en volia però em va costar aconseguir que el meu marit volguès un gos, que finalment s'ha convertit en quatre. Un altre dia t'ho explicaré més be.
Salut

Júlia ha dit...

BOna recepta! Quan era jove no podia veure la col-i-flor i ara m'agrada força, tots canviem.

Marali ha dit...

A mi no m'agrada gens la coliflor i d'aquesta manera disfressada és de la única manera que em ve de gust menjarla tot i que no massa sovint perquè deixa de ser una verdura de dieta per convertir-se en una menja de sumar quilos. Veig que has escrit col-i-flor, s'escriu així? el corrector no m'ho va rectificar, ho faig ara.