04 de febrer 2008

El carnaval

foto de NandaMM. Tots els drets reservats.
Avui és dilluns de Carnaval i és festiu a l'Ametlla. Les festes del Carnaval a L'Ametlla tenen una llarga tradició i de sempre la rua i el ball final s'ha fet l'últim dia del Carnaval, o sigui el dimarts, però des de l'any passat en que es va canviar el dia festiu del dimarts pel dilluns, la rua, concurs de disfresses i ball final s'ha fet el diumenge. Dissabte és varen fer els tradicionals "Balls de gitanes" al Pavellò Municipal, diumenge al matí també però pels més petits i finalment s'acabarà tot demà a mitja tarda amb la cremada del Carnestoltes.
Tota aquesta explicació de com es viu el Carnaval a L'Ametlla, com a tants i tants pobles de Catalunya, ha estat com a introducció del que en realitat us volia comentar. Em vaig dir que no parlaria dels "bisbes" però el tema és massa candent com per passar d'ell, sense dir-ho explicitament demanen el vot dels seus feligresos pel partit que no "dialogui" amb ETA, o sigui queda implícit que el demanen pel PP. Com poden tenir els "pebrots" de ser tan mesquins i maniqueus? en plena pre-campanya electoral, barrejant l'esglèsia amb la política (be, això ho han fet sempre des de temps immemorials) però és que ara ja és massa, s'estan passant un "ou". Llegiu aquest article: "El Carnaval de l'Esglèsia Catòlica" de Sandra Barneda a El Periódico, aquí
L'Abat de Montserrat, avui s'ha desmarcat del comunicat de la conferència episcopal, al menys hi ha algú que aixeca una mica le veu, ho podeu llegir en aquest article també d'El Periódico, aquí
Ja ho deia en un altre post anterior, !quants n'arribarem a escoltar de disbarats, ofertes, promeses, etc.¡ en aquesta pre-campanya-campanya pura i dura electoral.

5 comentaris:

Maurici ha dit...

Hola Marali, ja veig que aquí la passeu "pipa" amb el carnaval.
Dels bisbes a part de que penso que porten una dinàmica molt equivocada i que estan enquistats en el passat, també vull dir que tenen tot el dret a dir la seva com tot col-lectiu, i és que sempre que es mullen en alguna cosa de la política en són criticats i no trobo que sigui raonable. Tothom ha de poder pronunciar-se, no?

Marali ha dit...

Naturalment que tenen dret a dir la seva però no la d'orientar el vot perquè ells no són cap partit polític i una cosa és resar, educar en la religió, lluitar per la pau, ser dialogant i comprensiu i l'altre és dir pràcticament que si no es vota al PP és "pecat". Agraïda per la visita

Maurici ha dit...

No, si estic d'acord amb tu,Marali, però el que vull dir és que són criticats pel sol fet de dir la seva, són moltes les vegades que he sentit, "que és dediquin a fer missa i no a parlar de política" i aquest cop també s'ha dit.

Marali ha dit...

Home, jo no diria que són criticats pel fet de dir la seva, sinó precisament pels continguts del que diuen perquè són una clara ingerència en les nostres lleis civils. L'expressió "que és dediquin a fer missa i no a parlar de política" és una manera simple d'expressar-se perquè en el fons tots pensem el mateix, qué és dediquin a lo seu que és la religió o si no que facin un partit polític i es presentin a les eleccions. Al nostre país la majoria sóm catòlics per bateig però no ens varen deixar triar ho haviem de ser per "pebrots". Les lleis del vaticà les coneixem? Deixerien al vaticà que ens posesim en la seva política de inversions, per exemple? la resposta és NO. Estem d'acord no? ells tenen dret a dir la seva i nosaltres també tenim dret a no estar-hi d'acord i dir-ho.

Maurici ha dit...

l'Esglèsia ha donat senyals evidents de que se sent més a gust dins una dictadura com la de Franco que en una democràcia en la que han perdut poder i influència, això és el que els ha significat el procés cap a la democràcia.
També tinc que dir que aquest manifest ha servit de salvavides a Zapatero, es evident que l'economia és una assignatura suspesa i si poden treure l'espantall del PP i la Conferència Episcopal ja tenen el cel guanyat