28 de març 2008

Comentaris rebuts

Foto de Elisabatiz. Tots els drets reservats.
Dies enrere, a raó de les desafortunades declaracions de Na Marta Ferrussola, vaig ver un post que vaig titular "Catalanitat......... Na Ferrussola s'ho fa sola".
He rebut 2 comentaris a aquest post, l'un felicitant-me i l'altre tractant de disculpar les situacions en que es va trobar la meva mare, abans, durant i després de la guerra pel sol fet de ser "forastera", posant d'exemple el que havia hagut de sentir-se la seva mare, i ell mateix quan feia la "mili"
A aquest últim ja li vaig contestar. Ja deia a l'esmentat post que malgrat la discriminació vejatoria rebuda pels meus pares, recent vinguts dels seus pobles fa més de 60 anys (o sigui abans de la guerra) mai els vaig sentir parlar malament dels catalans en general, eren analfabets, si, però molt savis i perquè unes quantes persones de manera directa els haguessin tractat malament, no volia dir que "tots" els catalans fossin mala gent. Ells sempre deien i repetien que de ben nascuts i mal nascuts n'hi havia per tot arreu, que la gent (per sort) en general n'hi ha més de bona que de dolenta.
Faig aquest post avui, per reafirmar el que deien els meus pares que de "f.de p." n'hi ha per tot arreu, catalans, andalusos, bascs, francesos, anglesos, alemanys, blancs, negres, rogencs, grogs, ... i per tant mai s'ha de generalitzar perquè si no caiem en el racisme, la xenofòbia i la discriminació.
Els catalans no som diferents de la resta de la gent, però alguns s'ho creuen, i si que he constatat que després de assolir la democràcia les coses de discriminació quasi havien desaparegut del tot però ara hi torna a haver un estat de crispació i quasi odi per part d'alguns sectors catalans en vers els que som nascuts aquí però no de socarel i amb les arribades d'immigració de Sudamèrica i Àfrica. Qui ha fomentat això? els polítics? o la gent com Na Marta que s'ho havien amagat però ara ho tornen a treure de dins perquè els fa por el que desconeixen? els que creuen que només ells tenen drets?
Us recomano un passeig per diferents blogs i que us llegiu els posts pre-eleccions i els comentaris. Es esgarrifós veure el que s'ha arribat a dir, els insults, les mentides i el racisme que destilen, i tot en nom i defensa de Catalunya.
¡ Anirem arreglats els catalans si aquesta gent assoleixen algun poder !

3 comentaris:

magda i xavier ha dit...

Lo de robar-me les fotos del blog. Millor te les dono amb tot el carinyo del mon.
Si baixem dilluns et truco per esmorzar, si el Xavier es queda a cal Janeta et truco per sopar les dues. Si baixa sopem els cuatra . Un petonet Adéu

Júlia ha dit...

Tens raó, això en res no ajuda a la convivència, i aquests desafortunats comentaris fan més mal que bé. Aquest tipus de blogs i la gent que els escriu fan més por que una pedregada, com deien abans.

Marali ha dit...

Ahir vaig estar repasant tots els escrits i em vaig adonar que he parlat repetitivament de la meva catalanitat però orgullosa de tenir pares immigrants i la frase de la meva mare crec que entre blogs i comentaris ja la he escrit diverses vegades. Però és que em treu de pollaguera quan llegeixo segons que.
I a mi aquesta gent també em fan por.