31 de març 2008

Ha plogut a L'Ametlla del Vallès

Foto de Jrrof. Tots els drets reservats.
Va començar a ploure fluixet ahir al vespre, i ha continuat plovent quasi tota la nit, sense estridències, anant fent, i anant regant.
Pot ser ens en sortirem i finalment s'acabarà la polèmica transvassement si, transvessament no. El que si que està clar, malgrat el que hagi dit la vice-presidenta Mª Teresa de la Vega, que si no hi ha remei i els pantans no es recuperen, no es pot deixar a 3/4 parts de Catalunya sense aigua. No ho hem de pagar els pobres ciutadans que se'ns demana primer a nosaltres que estalviem quan som la part més petita de despesa de l'aigua i tenint en compte que la paguem. Ficseu-vos be en el rebut de l'aigua, si la despesa segons el comptador puja uns 20 euros, se'n acaba pagant 35 o 40 pels canons i impostos.
Els senyors pagesos regants, vista l'evolució del clima, potser ja seria hora de que comencessin per modernitzar-se trobant altres sistemes de regadiu (no a manta evidentment) o altres conrreus. Que per culpa de la seva imprevisió no ens toqui el rebre als de sempre, molts paguem al super l'aigua que bevem, l'aigua de cuinar és la de l'aixeta així com la dutxa (no bany eh?), i la de la rentadora, quant més volen que estalviem? Hem d'omplir la banyera i amb una galleda tirar aigua al water com fèiem abans de tenir aigua corrent? i aquesta aigua de la banyera ens ha de durar una setmana? Hem de fer un pou cartesià (els que vivim en una urbanització) per poder regar ja no el jardí, si no els quatre testos que tinguem? On visc jo, les ordenances municipals tenen prohibit fer pous.
En fi, de moment ha plogut. Ara entrarem a l'abril que segons el refrany "por Abril aguas mil" i també "pel maig cada dia un raig", esperem que sigui així perquè si no pot ser només ens quedarà el haver de recorre a un "chaman" que ens faci la dansa de la pluja.

4 comentaris:

magda i xavier ha dit...

A Serrat quan ens hem llevat hem tingut la bonica sorpresa de trobar-ho ben nevat. Jo havia de baixar amb el auto dels Tonis, a les 7 del matí. El auto no se’ls hi ha engegat el Xavier ha anat a buscar el jeep per portar-nos al tren a Ribes i m’entres amb la Núria hem aprofitat per tirar fotos de la nevada m’entres s’anava fen clar. Ben distret
Anem dama a sopar??
Adeu bonica

Maurici ha dit...

La de la Vega s'ha passat, com pot dir tan "panxa" que de cap manera a una de les poques solucions que ens queden per la sequera, tenim conreus que es poden perdre, el sector turístic que pot ressentir-se de manera determinant i com bé dius la nostra qualitat de vida que paguem religiosament.
Ara és quan comença a picar la demagògia que s'ha gastat amb aquest tema de l'aigua.

Marali ha dit...

D'acord Magda, ja hem parlat per telèfon, ens veiem demà. Ja em passaràs les fottos de Can Janeta nevat.

Saltenc;
Pot ser no es podia preveure una sequera com la que arrosseguem, però be que si haurà de trobar alguna solució, no?
Fins un altre

Atlántida ha dit...

Lo del Chamán i la dansa de la pluja em semblà una bona idea!je,je... El temps està tan imprevisible que no sabem cap on tirarà.