16 de juliol 2008

Llenya al foc......... CIU

Tots els drets reservats.
Ja tornem a tenir al Sr. Felip Puig, vicesecretari general de CIU, desbarrant pels passadissos del Parlament. Emmascarar el seu mal humor després de la sessió parlamentària d'ahir, donant l'excusa que aquest li venia per el malament que el President José Montilla parla el català, és una falàcia, ves a saber de que li venia el mal humor.
Va aprofitar per desbarrar i acusar al President de poc interès en parlar be el català, dient que el destrossa i posant enfasi en l'accent. Si el sr. Felip Puig considera que això és catalanisme, "apaga i vámonos", considero que li fa un flac favor al catalanisme aquesta intolerància i no saber apreciar l'esforç que ha fet el President i com ell moltíssims emigrants que parlen el català, amb accent o no. Crec que el Sr. Puig hauria de demanar disculpes, és l'opinió també de l'editorial d'El Periódico que podeu llegir aquí.
Si amb aquestes declaracions ofensives creu que el català és parlarà més, va mol errat, ja de per si als immigrants tot i entendre la llengua i fins i tot poder-la parlar bastant, els fa vergonya i tenen por de que ens riem d'ells precisament perquè els costa l'accent. Això passava als immigrants castellanoparlants d'abans de la guerra, els dels 60 i posteriors i està passant ara també amb els immigrants foranis.
No content amb aquest atac, ha dit també que no pensa callar més i que dirà les coses pel seu nom. és una amenaça? quí l'ha obligat fins ara a estar callat? és que el congrés de la "casa gran" li ha donat ales? doncs Sr. Puig, al meu parer, si algú el va obligar a estar-se calladet, no es va equivocar gens. Jo no l'he pas trobat a faltar. Quan sortia a diferents tertúlies als mitjans, quan vosté parlava cambiava de canal perquè no podia aguantar els seus "mocs" "estiragots" i prepotència en la que s'expresava, per tant, parli, parli, que jo no l'escoltaré pas.
Ah! un consell, si vol millorar la seva imatge, afaitis cada dia, perquè no li escau aquesta barba de 2, 3 dies que acostuma a lluir, més aviat diria que dona sensació de bruticia i repel força.
Una cita: " Nuestras horas, con amor, tienen alas; en su ausencia, muletas. "
" Miguel de Cervantes Saavedra "

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Un estirabot, efectivament, per a tirar llenya al foc. Val més que cadascú es miri al mirall, parlar 'bé' el català no vol dir 'només' tenir accent català. Val més passar d'aquest senyor...

Marali ha dit...

Estic d'acord amb tu Júlia, però aquestes discussions i valoracions que és fan algunes vegades per "catalans de pro" que s'autonomenen, em treuen de pollaguera. I aquest senyor.... no ho puc evitar, encara més.