30 d’octubre 2007

Botiflers.............. Sociates...................

Avui he fet un link al blog de Toni Ibanez. La seva crònica de la manifestació d'ahir a la plaça de Sant Jaume a Barcelona està molt ben escrita i resumida, però suposo que ha estat interpretada des del seu punt de vista polític (és lògic). De tota manera, la ciutadania és mou d'una manera espontània en convocatòries espontànies (via mails, sms, etc. sense cap mena de institució, partit, associació.... al darrera aparentment), quan de veritat creu que és l'hora de dir ¡ ja no aguanto més ! Recordeu les manifestacions contra la guerra de l'Irak? les caçolades? la manifestació del 12 m contra les mentides de l'Acebes i en Zaplana? Alguns diuen que els catalans estem "aborregats" i que ja passem de tot i jo no hi estic d'acord, perquè quan ens hem de moure (sense manipulació, que no sóm tontos) ho fem. Però jo no volia escriure d'això, el que volia comentar és un post anterior al d'avui que titula SOCIATA POWER (així cridant) i a sota d'unes fotos del President Montilla, el President Zapatero, i d'altres, hi posa de títol "Botiflers". Aquesta paraula és "pejorativa" i antigament era un insult, però resulta que des de fa uns quants anys la militància de CiU la va començar a fer servir per definir als socialistes amb la clara intenció de provocar. D'una manera molt simplista també diu que els catalans que varen venir de fora veuen que ara al seu poble estan millor que ells i remarca "Fes-te fotre". Qui s'ha de fer fotre? els catalans? perquè són catalans oi?. En el llenguatge de internet sigui català, castellà, anglès, francès, italià, ..... la paraula botifler no es considera un insult com tampoc la paraula "xarnego"per això s'admeten, però els que l'hem sentida a dir pels "catalanets" contra nosaltres (per la ideologia o per no ser catalans purs al seu entendre) sí que ho és i jo no consenteixo que m'insultin (sóc socialista i catalana, ¡molt catalana! nascuda a Barcelona, filla d'immigrants) ni a mi ni als catalans, per això aquest post al meu blog. Segur que en Toni Ibanez és el que buscava, que algú caigués en la seva provocació i jo hi he caigut però m'és igual, sentia la necessitat de dir-li que se li veu molt el "llautó" o la "llana al clatell" El que ara li demano és que m'expliqui que vol dir "botifler" i "xarnego" (boutes et fleurs) a veure si sap història que segur que sí que en sap més que jo però pot ser desconeix els orígens d'aquestes dues paraules.

3 comentaris:

jrrof ha dit...

Avui per avui desencisat de tantes trapelleries i disbauxes “Només sortiria al carrer per la satisfacció de tornar entrar a casa”. Vivim en un món de mones. No nià un pam de net. En aquet nostra país “Si el fills de P..a volessin, mai veuríem el sol”. “sóc socialista i catalana, ¡molt catalana!” Feliçitats! Jo també

Marali ha dit...

Gràcies Josep, com he dit no he pogut resistir la temptació, no m'agrada gens la paraula botifler perquè per a "alguns" els significa traidor.

Anònim ha dit...

Dissortadament encara hi ha gent que pensa que els catalans que no pensem com ells, es creuen en la posició de negar-nos la nostra catalanitat.
Salut i República que diuen els meus...