19 de juliol 2008

Quatre coses, i poc més

Foto de Jrrof. Tots els drets reservats.
NO A LA VIOLÈNCIA tel. 016
Ja fa dies que tenia aquest "banner" guardat però encara no l'havia posat perquè no sabia ben be que dir-ne. De fet, en diferents posts ja he parlat moltes vegades de la violència de gènere referint-me als casos que dia rere dia surten als diaris. Com sigui que el cartell el trobo encertat aquí està, un granet de sorra més per si serveix d'alguna cosa.
I la foto dels "ciclàmens" tan acolorida i bonica, obsequi de'n Josep, m'ha semblat adient per ressaltar la bellesa del cartell.
Avui és el 2n. dia de l'11è Congrés del PSC que s'està fent a Barcelona al Palau de Congressos, Qmenta n'està fent un bon seguiment i és interessant entrar a la seva pagina web diferents vegades i veure com va anant.
Avui estic escrivint aquest post sense haver repassat ni vist ni tan sols els titulars dels diaris, és igual no? més o menys segur que parlaran del mateix, a no ser que hi hagi hagut una notícia frapant, diran que continua la polèmica per les declaracions de'n Felip Puig i l'afegitó l'endemà del Sr. Pujol (fill), de les balances fiscals, del Sr. Solbes, la crisi, etc. etc. Per cert, és ben be que com totes les coses això de les balances fiscals es valora segons qui sigui qui les llegeix, o sigui que com sempre "todo depende del color del cristal con que se mire". Vaig passar-me pel blog de referència NetoRaton, on hi havia un post al respecte i els comentaris em van deixar bastant "estorada" realment alguna gent no ens coneix gens als catalans i fins i tot sembla que ens odiïn. Que els hem fet? o senten enveja? enveja de que em pregunto jo, de ser la comunitat autonòmica que ha de pagar per anar de Barcelona a Tarragona o de Tarragona a Girona, i també de Girona a Saragossa? per tenir autopistes i no autovies? perquè sabem i estimem una altra llengua que ens facilita més parlar-ne d'altres, com el francès? de tenir els lloguers d'habitatges més alts? d'haver d'omplir el cistell de la compra amb més diners que ells? Ep, que els sous són gaire be els mateixos eh? Quan llegeixo segons que em sento avergonyida de ser espanyola (i ho sóc i m'hi sento) però primer el meu sentiment de pàtria és per Catalunya i em sap greu, molt de greu, que alguna gent ens consideri tan malament.
Una cita: " El saber és la part principal de la felicitat " - Sòcrates -

3 comentaris:

Josep Rof Rof ha dit...

A voltes em pregunto si els polítics “BEUEN” com que no han de conduir “CREC QUE SI”

En FP no us penseu que he escrit fill p..a No, no em referia al llengua llarg o la serp enverinada del senyor Felip Puig en les seves declaracions de l’altre dia. Un home sense haver begut mai les faria. Estic desencisat amb tots els polítics, mentes tan ells van esprement la mamella del poder, sinó es crea polèmica valga la redundància ens oblidaríem d’ells.
En Joan Barril el seu article d’ahir L'has cagat, Felip “Perquè a un polític tan veterà com Felip Puig les coses no se li escapen” PERQUÈ SI aquí és on entre la meva pregunta...

“els polítics “BEUEN” “CREC QUE SI”

Josep Rof Rof ha dit...

Vaja un embolic, jo t'ho dic, coses de l'idioma;
un senyor petit i eixerit de Santa Coloma
vol anar a Madrid decidit: s'ha de viatjar.
Però el pobre home fa temps que ha perdut
el costum de parlar en castellà.
Si vol dir que el cotxe li fa figa,
ha de dir que el cotxe " le hace higo ".
I si li fa un pet com una gla, "
hace un pedo como una bellota, señor, eso rai ".
Com que l'home és un somia truites,
senyors meus, és un " sueña tortillas ".
Ell es pensa que és bufar i fer ampolles.
I se'n diu: " soplar y hacer botellas, señor, eso rai ".
Talment hi ha per llogar-hi cadires,
vull dir que " hay para alquilar sillas ".
El pobre home treu foc pels queixals,
i és que " saca fuego por las muelas, señor, eso rai ".
S'ho romia i pensa: ull viu ! que en castellà se'n diu: " ¡ ojo vivo ! "
i per fi se'n va a escampar la boira,
vull dir que se'n va a " esparcir la niebla, señor, eso rai ".
I com veieu, no hi ha res en català
que no es pugui traduir al castellà. Olé !

algù ens va cantar un dia ara fa molt de temps...¿qui és?

P/D amb sento alagat quant veig les meves fotos penjades, gràcies i bon cap de setmanaaaaaaaaaaa!

Marali ha dit...

Hola Josep, qui ens va cantar això va ser LA TRINCA, molt ben trobada la lletra oi? Bon cap de setmana.