27 de gener 2008

Costella de porc amb castanyes......... la recepta del diumenge

foto de BDMac. Tots els drets reservats.
La recepta d'aquest diumenge serà: Costella de porc amb castanyes. És una recepta que vaig llegir ja fa molt de temps i que a l'hivern la vaig fent una o dues vegades. Forma part de la cuina antiga del Montseny.
Ingredients: (4 persones) de 4 a 6 tires de costella de porc (molsudes) tallades per la meitat, 1 Kg de castanyes seques pelades ("pilongas") 1 ceba, 2 tomàquets, oli, sal., 2 fulles de llorer, i cabessa d'alls.
Elaboració: El dia abans poseu les castanyes en remull en un recipient amb aigua. Depenent de si voleu fer un plat únic perquè us agraden les castanyes remulleu el quilo sencer i si el que voleu fer és un segon plat en remulleu la meitat (per a que siguin tan sols com a guarnició de l'estofat).
En una cassola amb oli daureu la costella per tots els cantons, junt amb les fulles de llorer i la cabessa d'alls, quan ja la teniu daurada hi tireu la ceba ratllada deixant que es cogui sense cremar-se, una vegada feta la ceba hi afegiu els tomàquets també ratllats, remenant i vigilant que no és cremi res. Ja fet el sofregit ho cobriu d'aigua calenta, (s'hi tireu un "cubito" Maggi serà una mica més gustos) assaoneu, abaixeu el foc i tapeu deixant que es vagi coent (una hora aprox.) a poc a poc i vigilant que no es quedi sense aigua. Quan la carn ja està tova hi tireu les castanyes remullades i deixeu també amb foc baix i tapat que es coguin.