14 de gener 2008

Ja torno a tenir ordinador..........

foto de jrrof. Tots els drets reservats.
S'ha acabat la petita pausa obligada. Ja disposo d'ordinador de nou perquè ja soc a casa, i tal com us vaig dir us escriuré la recepta de la setmana. Avui serà: Els fideus a la cassola, com els hem fet sempre a casa i la variant de'n "Carvalho" (personatge detectiu-sibarita de'n Vàzquez Montalban).
Ingredients: (per 4 persones) 500 gr. fideus de mida entremig (que no tinguin forats)1/2 conill, 400 gr. costella de porc tallada petita (carvalho + catalana + bisbe negre) 1 ceba mitjana, 2 tomàquets madurs mitjans, 2 patates mitjanes, 1 pebrot verd, 1 gra d'all (carvalho + 1 gra d'all, 1 nyora, 4 ametlles torrades pelades), oli d'oliva i sal.
Elaboració: En una cassola de fang (o cassola especial per vitroceràmica) hi fregiu el conill (tallat a trossos petits) i la costella de porc. Quan teniu la carn daurada hi tireu la ceba tallada a quadrats i el pebrot també tallat remenant fins a daurar-ho tot i afegint-hi les patates tallades a quadrats petits. Una vegada tot ha agafat color hi afegiu el gra d'all tallat molt petit donant-hi unes voltes i els tomàquets ratllats anant remenant fins a barrejar-ho tot i quan ja ho veieu fet aboqueu 1 litre i mig d'aigua, saleu i abaixeu el foc, tapeu i deixeu que bulli uns 15 minuts, passats aquests minuts tireu-hi els fideus i deixeu que bullin 10 minuts vigilant que no es quedin sense aigua (teniu-ne apunt de calenta per si cal afegir), però no han de quedar caldosos.
la variant de'n "Carvalho" és: quan els fideus ja porten bullint 5 minuts, fareu una picada amb el gra d'all (prèviament fregit), les ametlles (també fregides) i la polpa de la nyora (en remull per poder-la treure). Repartiu els talls de catalana i bisbe negre alternativament pel damunt dels fideus i tireu-hi la picada (ajudant-vos amb una mica d'aigua), sacsegeu la cassola tapeu i deixeu que acabi de bullir els 5 minuts que faltaven per coure els fideus.