23 de gener 2008

La lectura

Tots els drets reservats.
Sempre m'ha agradat llegir, de ven petita que llegia, primer els "comptes de fades" de la col·lecció "Azucena" que sortien cada setmana i costaven 1 pta. La meva afició més d'una vegada m'havia costat una petita bronca de la mare perquè em deia que primer s'havia de fer la feina. Després vaig començar a llegir llibres, els de la col·lecció "histories" que tenien 2 pàgines de text i 2 pàgines de còmic, així podies llegir primer el còmic (resum del llibre) i després el text sencer. Julio Verne, Enyd Blyton, Salgari, varen ser els meus primers autors preferits. Quan vaig tenir una certa edat per anar a la biblioteca sola, a part dels còmics del "pato Donald" i el "tio Gilito" vaig descobrir l'Agatha Christie que em va captivar, el primer que vaig llegir d'ella va ser "els 10 negrets" una novela d'intriga i suspens increïble el final de la qual no hi ha manera que puguis endevinar. Les he llegit i rellegit totes les noveles de l'Agatha, i els seus personatges Poirot i Miss Marple m'entusiasmen.
Havent passat per escriptors clàssics, des de Shakespeare a Somerset Maugham, actualment el que més m'atrau per llegir són les noveles de misteri i de ciencia-ficció, des de Ken Follet a Frederick Forsyte, perquè immersa en la trama de la novela m'allunyo de les cabòries que és el que necessito. El que em passa ara però és que sembla que hagi perdut concentració i no puc llegir massa estona, qualsevol cosa em distreu i perdo el fil, deu ser cosa de l'edat.
La lectura forma part dels plaers de la meva vida i he gaudit tant d'ella que penso que hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per ensenyar a gaudir-ne a totes les criatures des de ven petitetes.
9a. raó: No s'ha de votar al PP perquè volen treure l'assignatura "Educació per la Ciutadania" assignatura que jo crec cabdal per la formació cívica.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Em sembla que hem llegit el mateix, des de l'Azucena fins a la Christie, passant per la col·lecció Historias.

Marali ha dit...

Devem ser si fa o no fa de la mateixa edat, per això ens recordem de l'Azucena, de la colecció Histories, del Taxi Key, Diego Valor, Dos hombres buenos, el Coyote, etc,