30 de gener 2008

La llei de igualtat

Foto de la galeria de Synnaped. Tots els drets reservats.
Per fi, el Tribunal Constitucional ha donat llum verda a la Llei per la igualtat aprovada pel Parlament el 2007 sense els vots del PP i que aquests varen recorre davant del Tribunal. És una molt bona notícia per les dones que trobareu aquí.
Ha vingut justet doncs els vots dels jutges han estat 10 a favor i 2 en contra aquests últims del sector conservador.
Un pas més en davant per les dones, em felicito i us felicito a totes les que lluitem per la "igualtat"

6 comentaris:

Maurici ha dit...

Em tots els respectes, però a mi aquesta llei em sembla un gest de cara a la galeria, més que un avanç a l'igualtat entre la dona i l'home.
A mi em sembla que les coses avancen posan la persona adecuada al lloc corresponent, independentment del sexe que tingui.

Marali ha dit...

Hola Saltenc, així és com hauria de ser jo també crec que s'ha de posar a la persona adecuada independentment del sexe, però ja ho saps que això no funciona aixi donat que hi ha una discriminació en vers les dones, a l'home se li suposa la vàlua i la dona l'ha de demostrar doblement. Les dones hem aconseguit de mica en mica que les lleis ens emparin i ha costat anys i panys per a que no se'ns descrimini davant la llei. Pensa que encare és majoria la dona que fent la mateixa feina que un home el seu salari és més baix. En el meu post "dones" ja parlo d'això. Gràcies per la teva visita. Benvingut

Maurici ha dit...

Amiga Marali,estic d'acord, la dona té que fer el doble que l'home per ser reconeguda i això és una tara de la nostra societat.
El que no entenc és que estiguis entusiasmada amb aquesta llei de la paritat si reconeixes el fet de tenim que posar la persona adequada al lloc pertinent.

Marali ha dit...

Perquè la descriminació en positiu ha demostrat que ens ha ajudat molt a les dones per conquerir espais que de sempre eren dels homes. I no és que estigui "entusiasmada" però si contenta perquè és una fita més per la que la dona fa molts anys que lluita. La dona amb aspiracions polítiques o de direcció ja sap que haurà de demostrar que és vàlida i per tant és prepara molt més que l'home per aconseguir el mateix lloc, i la llei per la igualtat ens empara però ja veurem si realment s'arriba a cumplir al 100%. "Tiempo al tiempo" jo recordo quan de jove reivindicavem el 25% i el que ens va costar aconseguir-ho. He entrat al teu blog i m'ha agradat molt, veig que t'agrada la música.

Maurici ha dit...

M'agrada molt la música, veig en el teu perfil que a tu t'agrada dels 60 i 70, ep! anem molt bé.

Unknown ha dit...

Les accions positives, són accions puntuals en el temps, que serveixen per igualar a sectors desafavorits dins de la societat i que finalment, aquestes persones, puguin arribar a gaudir de les mateixes oportunitats de totes aquelles altres persones que no reben cap tipus de discriminació social i estructural. Es a dir, són accions facilitadores d'oportunitats. Però un cop s'ha accedit a aquesta oportunitat, l'acció positiva, com a tal, deixa d'existir. Esperem doncs que arribi el dia que no ens faci falta l'aplicació d'accions positives per a cap sector de la nostra societat i així sabrem que hem arribat a una real i efectiva igualtat a tots els nivells, no només de gènere.