27 d’abril 2008

La recepta del diumenge - "Tomàquets farcits"

Tots els drets reservats.
Avui us donaré la recepta d'un primer plat, d'estiu, senzill de fer i refrescant.
"Tomàquets farcits"
Ingredients: (4 persones) 8 tomàquets d'amanida grossos i rodons, vermells però forts. 1 quilo de verdura per fer "ensaladilla rusa" (congelada si voleu, és més ràpid i fàcil) 3 llaunes petites de tonyina, 2 ous durs, olives farcides d'anxova, i 2 pots petit d'anxoves, 1 pebrot vermell escalivat i pelat i 4 cullerades de maionesa (jo faig servir la "Hertz" que és molt suau de gust).
Elaboració: Bulliu la verdura per "ensaladilla" el dia abans, deixeu ben escorreguda i guardeu-la a la nevera, a l'endemà prepareu·la en un bol gran i poseu-hi la tonyina, les olives tallades a trossos petits i les anxoves (d'un pot)també tallades petites, talleu els ous durs a quadrats petits i els hi afegiu així com la maionesa, barrejeu-ho tot junt procurant que quedi tot ben distribuït i reserveu. Renteu els tomàquets i talleu a cadesqun una rodanxa pel canto rodó, deixant·les a part. Trèieu les llavors de cada tomàquet i farciu-los amb l'ensaladilla (2-3 cullerades per tomàquet) aneu·los posant en una plàtera, posant pel damunt de l'ensaladilla com a guarniment 2 anxoves i 2 tires de pebrot vermell a cada tomàquet. Feu servir les rodanxes de tomàquet com a tapa del farciment, i ja està acabat a punt per servir ( millor que ho prepareu tot aviat al matí i ho deixeu al frigorífic fins l'hora de dinar, fresc és més bo )
Una cita: "La gent no busca raons per fer el que vol fer, busca excuses" - William Somerset Maugham