02 d’abril 2008

Una escapada

Foto de Elisabatiz. Tots els drets reservats.
Ahir vaig fer una escapada de la rutina, varem quedar amb la meva amiga Magda per anar a sopar juntes i varem anar al nou "CISNE", cafeteria-restaurant o snak-bar com s'anunciaven abans, a Granollers.
El Cisne, és un lloc emblemàtic de Granollers per els de la meva generació, als anys 60 els joves sempre quedàvem per trobar-nos al Cisne, era l'únic bar modern on podies posar música actual i fer petar la xerrada, coquetejar amb els nois de la colla i pasar-te l'estona molt divertida.
Varen començar essent una gelateria-orxateria que desseguida varen transformar en snak-bar cafeteria i feien uns entrepans "únics", unes barretes amb pernil del país i formatge, calentes, a la planxa, que en lloc he trobat que les fessin tan bones. Després varen començar a fer plats combinats i ja va ser el "no va más" el nº 6, bistec de vedella amb patates i tomàquets a la planxa amb all i julivert, increïble de bo, sempre la carn de la millor qualitat i no ha variat gens, ja fa 46 anys que varen obrir i ara que l'han renovat, (be, de tant en tant han anat fent ampliacions, i renovant) per última vegada, ho porten els fills i els pares que es volen retirar encara continuen treballant-hi) és restaurant i prou, dinars i sopars, res de cafeteria, però la carta és la mateixa. Be, ja fa molt d'anys que a part dels plats combinats hi pots menjar: arròs, spaguettis, sopes, consomés, amanides de tota mena, peix a la planxa, i carns a la planxa.
La Magda i jo, com sempre, varem demanar un nº 6 per no perdre el costum, 1 copa de vi negre de la casa, un aigua i els cafès, (sempre passem dels postres perquè acabaríem menjant gelats, o flam amb nata, o trufes i ja seria afegir massa calories). El més bo del lloc, a part del menjar, és que t'hi trobes molt a gust, hi ha música però és d'ambient i no molesta, pots parlar tranquil·lament i amb una certa intimitat, evidentment que si crides o els de la taula del costat criden aquesta intimitat es trenca, però això no ens va passar ahir i l'escapada va valer la pena.