30 d’abril 2008

opinions sobre algunes notícies

Tots els drets reservats.

Aquests darrers dies hi ha hagut algunes noticies als diaris que m'han cridat l'atenció, la que he llegit avui a El Periòdico, és refereix a la detenció d'una dona que va deixar els seus gossos tancats en una casa seva, sense menjar durant més d'un mes. Ho podeu llegir aquí Com és pot fer una cosa així? perquè tenia gossos? si no els volia els hagués pogut donar en adopció. Aquests pobres animals varen patir la fam, la sed i la soledat sense cap motiu fins arribar a l'extrem que un es va morir de fam i l'altre se'l anava menjant quan els varen trobar. És una d'aquelles coses que no m'entren al cap, que no entenc de cap de les maneres, com una persona pot arribar als extrems dels maltractaments a les dones, als infants, als animals, als propis fills? No ho entenc ni ho entendré mai, tan sols es pot pensar que no estan be del cap, que tenen una tara al cervell, que ja han nascut així, però no pot ser que no se'n hagi adonat la gent dels seu entorn i ho hagi passat per alt.

L'altra notícia que ja se'n escriu fa dies és la del pare que va segrestar a la filla, abusant d'ella i fent-li fills (7) durant 24 anys. És tan greu, tan esgarrifós, tan incomprensible, que no se que pensar. No pot ser de cap de les maneres que la seva dona no ho sabés, quan li va portar a 3 dels fills com si els haguessin deixat a la porta de casa seva va tancar els ulls i amagar les possibles sospites (n'estic segura) i va seguir en davant fent-se càrrec de les criatures i el més fort, aquest home els va donar una educació acurada, oblidant-se dels que tenia tancats al soterrani blindat. Perquè aquesta dona no va esbrinar d'on havien sortit aquelles criatures? Com s'ho va fer aquest tarat per la roba bruta, la roba nova, el menjar, les medicines, i tot el que comporta 24 anys de mantenir amagada una cosa així? No és possible que amb els veïns del poble no hi hagués cap sospita de cosa estranya. Vaja, tot plegat, molt fosc, confio en que la justícia acabarà esbrinant tot el que va passar i que aquest "tarat-desgraciat" acabi a la presó i no a un psiquiàtric.

I la noticia d'ahir a la tarda i també d'avui és l'aprovació al Congrés del "trasvessament" temporal del canal de rec de l'Ebre cap a Barcelona, amb el suport del PSC, del PP, del BNGA, UPD, IU, IC, però CIU i ERC es varen abstenir.

Segons diu el diari CIU es va abstenir i al donar l'explicació del vot aquesta va ser molt fluixa i incoherent tornant una vegada més a treure el "Roine". Perquè s'ha entestat tant CIU amb el Roine? quina mena d'oposició és que vota pel seu propi interès partidista i no per l'interès dels ciutadans de Catalunya i de Barcelona? És que creu que aquest entestament li donarà més vots? En quant a ERC com sigui que està en una situació interna molt difícil i ha d'acontentar a tots en certa manera és comprensible, com a govern diu que si i com a partit s'absté. Podeu llegir la ressenya del que va passar al Congrés aquí millor escrita i analitzada del que puc fer jo. El que jo crec és que davant d'una situació d'emergència com és la sequera en la que ens veiem immersos no hi valen actituds partidistes i el que s'ha de fer és trobar solucions i quan aquestes possibles solucions s'han trobat i tenen el suport majoritari s'ha d'estar a totes per dur-les a terme.

Una cita: "No hi ha "tonteria" major i més comuna que la d'amargar-se per les "tonteries" del món" - Michel Eyquem Montaigne