27 de març 2009

Canvi d'hora aquest cap de setmana

Galeria de Vanda. Tots els drets reservats.
Ara mateix m'acabo d'assabentar que aquest cap de setmana tornem a tenir el canvi d'horari. Si voleu que us digui la veritat no he arribat entendre mai en que beneficia l'estalvi energètic avançar o retardar l'horari. Quan s'avança --- en lloc de les 7 del matí són les 6 ---- l'hora que es guanya de claror al vespre és perd al matí perquè fins i tot a les sis del matí a l'estiu encare és fosc.
I quan es retarda ---- en lloc de les 7 del matí són les 8 ---- més del mateix, a l'hivern a les vuit del matí continua essent fosc i a les 8 del vespre també. Llavors on és l'estalvi energètic?
En fi que no ho entenc gens, però es fa i ens hi hem d'adaptar, el més fotut és per les criatures petites sobretot nadons i pels avis ja força grans, el seu estomac te uns horaris establerts per donar la senyal de gana i si durant 6 mesos han menjat a les 2, canviar a la 1 o a les 3 els suposa un trasbals que no acaben d'entendre, perquè han de dinar abans de l'hora de la gana? o més tard i aguantar la gana 1 hora?
Avui m'ha cridat l'atenció l'escrit de'n Josep Mª Espinàs a la seva columna referint-se a una carta d'un pare d'un nen de 8 anys en la que es queixava de que els seu fill anava a jugar a futbol i ell odiava el futbol. Llegiu-lo, us agradarà el que li diu l'escriptor a aquest pare.