17 de març 2009

Encetada la polèmica

Galeria de Vanda. Tots els drets reservats.
El Diumenge vaig publicar un enllaç a redfeminista i un article referent al projecte de llei de l'avortament.
Ahir vaig comentar un post de l'amic blocaire Francesc que parlava de la campanya publicitària endegada per l'esglèsia precisament per anar en contra de la futura nova llei de l'avortament. L'amic Francesc la va qualificar d'obscenitat i jo li comentava donant-li la raó, és una verdadera obscenitat que l'esglèsia, bisbes i companyia malgastin mils i mils d'euros, en l'època que estem vivint, per protestar en contra d'una llei i per més INRI que en aquesta campanya és vulgui privar de la llibertat de la dona comparant un nadó d'uns 8 mesos que ja gateja, amb el cadell d'un linx que porta un segell "d'especie protegida", pura demagògia, els nadons des del seu primer dia de sortida a la llum d'aquest món estan superprotegits i no són comparables amb un animal (que també s'han de protegir, evidentment).

Be, als 2 dies de presentació de la campanya, poden estar contents, ja se'n parla per tot arreu, al cap i a la fi és l'objectiu de qualsevol publicitat, i per tots els mitjans, s'ha encetat la polèmica i ja comencen les tertúlies, debats i enfrontaments entre catòlics, associacions Pro-vida, conservadors i associacions a favor de la dona, catòlics de bateig però progressistes, etc...

Se'n parlarà fins l'empatx, uns que si, altres que no, oblidant el més important: la Llei no obliga a ningú a l'avortament, simplement el que fa és regular per tal de que no sigui delicte, i d'altra banda decidir si una noia de 16 anys pot decantar-se per l'avortament sense el permís patern, tampoc ho veig tan difícil, al cap i a la fi no demanen pas el permís dels pares per anar al llit amb el novio. Precisament el rebaixar l'edat a 16 anys és per protegir a la dona que sap que els seus pares no li faran costat, és una qüestió de confiança, evidentment que si la noia te tota la confiança amb els seus pares i aquests es limiten a fer-li veure els pros i els contres però li deixen clar que la decisió és seva i que pot comptar amb el seu suport, tindrà el permís patern. En canvi, i tots ho sabem, hi ha noies de pares molt arcaics, dominants i severs amb els que no hi han pogut parlar mai amb confiança i els farà por la reacció i el risc de trobarse al carrer; i per tant si la Llei l'autoritza a l'avortement sense el permís, ho podrà fer sense caure en el delicte i assumir la seva decisió, optant per explicar-ho o no als seus pares una vegada fet. No siguem tan proteccionistes, hem de tenir en compte que malgrat vulguem veure als nostres fills com a criatures, amb 16 anys i amb tota la informació rebuda tan per part dels pares, com per l'educació i les comunicacions, una noia és gaire be adulta a més de que "madura" molt més abans que el noi de 16 anys.

A no ser que hi hagi alguna notícia super-important que pugui ser "titular" uns quants dies, la polèmica està servida.

2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

malgrat preguntar-ho tres o quatre vegades, no han volgut dir quan els hi ha cosatat la campanya. Ara, avui al matñi tan a Catradio com a Rac1, els posaven a caldo.

Marali ha dit...

Naturalment, és que no tenen vergonya, si és fa de "tapadillo" i és van a confesar, tanquen els ulls.
En plena crisi, quan cada dia hi ha més aturats, van i es gastan una milionada en una campanya de demagògia pura contra una llei que no obliga a ningú.