02 de juny 2008

Aviat serà estiu........20 dies més i...........

Oli del pintor A. Castello Avilleira. Tots els drets reservats.
Estem a 2 de juny i ja tan sols ens queden per passar 20 dies i entrarem a l'estiu. Aquest mes de maig que hem acabat de passar, no ha estat massa anunciador de l'estiu perquè ens ha plogut molt (cosa molt necessària) i les temperatures no han estat pas molt altes. D'altres anys, jo ja havia tingut l'ocasió de prendre el sol a la terrassa i agafar una mica de color "moreno" que jo tinc un color de pell groguenc i a l'hivern sembla que estigui malalta, en canvi quan ja he pres el sol agafa un color com més saludable.
Tinc ganes ja de que faci una mica més de calor, que llueixi el sol i d'arraconar els jerseis a l'armari fins l'any vinent. Aquest mes de juny, a la família, tenim un aniversari molt important que quan sigui el dia ho celebrarem com cal. Hi ha també la festa grossa de Sant Joan, està clar que fem festa grossa a casa si en som 4 de Joans (4 generacions, que "guapo" oi?) l'únic una mica angoixant és el dia de la revetlla de Sant Joan que amb els trons, petards i coets, els gossos s'esveren d'allò més i agafen molta por. Aquesta nit és la única nit de l'any que els deixem que entrin a la nostra habitació i dormin amb nosaltres (al terra eh?) perquè pobres, estan tant espantats que tots es voldrien amagar sota del llit però no hi caben i a més volen estar acompanyats, quan esclata un coet, els hem de tranquil·litzar, ... Blues.... no passa res, Lluna tranquil·la.......... Samba, Rock........ shiiiiii ............ ja està, com si fossin criatures.
El mes vinent, juliol, també hi haurà una festa grossa donat que tenim una setmana d'aniversaris que celebrem en un sol dia: 17 de juliol, aniversari de'n Marc, 18 de juliol, sant de la Marina, 19 de juliol, aniversari de la Maria, 20 de juliol, aniversari del besavi Joan, i 21 de juliol, aniversari de'n Joan.
Be això és l'estiu per mi, la bona època, la de la feina i els ingressos (que cada cop són més minsos perquè quan hi ha crisi el primer que es retalla dels pressupostos és l'apartat "cultura i festes") i les celebracions familiars, gaudir del sol, del cel blau, tenir calor i alguna escapada a la platja o si més no a les piscines de L'Ametlla. Sortir a la nit a prendre una copa escoltant música a la fresca o anant al cinema a veure una pel·lícula distreta. En fi, ¡ benvingut sigui l'estiu !
Una cita: " La Raó és el que més espanta a un boig " - Anatole France